Spor Kupada final yolu derbiye moral oldu

Kupada final yolu derbiye moral oldu

Paylaş
Kupada final yolu derbiye moral oldu

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Fenerbahçe sahasında Manisaspor'u 31. dakikada Güiza ve 34. dakikada Deivid'in attığı gollerle 2-0 mağlup etti

Manisasporlu Kalabane, 79. dakikada gördüğü kırmızı kartla takımını geri kalan dakikalarda 10 kişi bıraktı. Bu maçın rövanşı 14 Nisan'da Manisa'da oynanacak.

Sarı-lacivertli takım bu skorla rövanş için büyük avantaj yakalamış oldu. Rövanş maçında Fenerbahçe'nin tur atlaması için her türlü galibiyetin dışında gollü beraberliklerde sarı-lacivertli takıma yetecek.

Maç 2-0 Manisaspor lehine sonuçlanırsa uzatma dakikaları oynanacak. Yarı finalin diğer maçında yarın saat 20.00'de Trabzonspor sahasında Antalyaspor'u konuk edecek.

MAÇTAN DAKİKALAR

Dakika 7: Soldan Simpson’un ortasında, ceza alanı içinde Mehmet Nas’ın kafa vuruşunda top üstten auta çıktı.

Dakika 11: Sağdan Alex’in kullandığı korner atışında, ceza alanı içinde Lugano kafayı vurdu, top üstten auta gitti.

Dakika 31: Limeira’nın geri pasında kaleci Orkun topu uzaklaştırmak isterken ceza alanı içindeki Güiza’nın önüne attı. İspanyol golcü, bomboş pozisyonda topu kaleci Orkun’un yanından ağlara gönderdi: 1-0.

Dakika 33: Santos’un soldan ortasında, ceza alanı içinde topa iyi yükselen Deivid, kafayla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-0.

Dakika 41: Orta sahadan Momha’nın savunmanın arkasına attığı uzun pasta topla buluşan Yiğit Gökoğlan’ın, sol çaprazda kaleci Volkan Demirel ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunda, meşin yuvarlak uzak direğin yanından auta çıktı.

Dakika 45: Alex’in soldan kullandığı köşe atışında, ceza alanı içinde Lugano kafayı vurdu, top kaleci Orkun’da kaldı.

Dakika 68: Isaac kaleci Volkan Demirel ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunda meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.

Dakika 75: Yiğit Gökoğlan’ın vuruşunda kaleci Volkan Demirel topu son anda çıkardı, mutlak bir golü önledi.

Dakika 78: Son adam Güiza’yı düşüren Kalabane kırmızı kart gördü ve Manisa 10 kişi kaldı.

DERBİ ÖNCESİ FENERBAHÇE'DE EMRE ŞOKU YAŞANIYOR

Baldırından bir sorun yaşayan milli oyuncu topsuz alanda kendini yere bıraktı. Sağlık görevlileri tarafından sahada ilk müdahalesi yapılan Emre, oyuna devam edemedi ve yerine Deivid'e bıraktı.

Emre'nin bu akşam MR'ı çekilecek. Oyuncunun adalesinde yırtık şüphesi var. Pazar günü oynanancak olan Galatasaray derbisi öncesi böyle bir sakatlık sarı-lacivertli takımı zor durumda bırakacak gibi görünüyor.

ÖZHAN CANAYDIN'A ALKIŞ

Vefat eden Galatasaray Kulübü'nün eski başkanı Özhan Canaydın'ı, maç öncesi Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın bütün tribünleri alkışladı.

Taraftarlar, İstiklal Marşı'nın ardından Canaydın için yapılan saygı duruşu tamamlanana kadar merhumu alkışladı.

“MEKANIN CENNET OLSUN CENTİLMEN BAŞKAN

Fenerbahçeli taraftarlar, vefat eden Galatasaray Kulübü eski başkanı Özhan Canaydın için pankart açtı. Taraftarların maraton tribününün üst bölümünde korkuluklara astıkları pankartta “Mekanın cennet olsun centilmen başkan” yazısı yer aldı.

TARAFTARIN AKLI DERBİ MAÇTA

Fenerbahçeli taraftarlar, kupa maçı öncesi tezahüratlarında, sarı-lacivertli ekibin hafta sonu Galatasaray ile oynayacağı derbi mücadelesine de göndermeler yaptı.

Taraftarlar, “Cimbomu yenmeden bu stada gelmeyin” şeklinde tempo tutarken, tribündeki bazı taraftar gruplarının, sarı-kırmılı ekibin bir taraftar grubuna yönelik küfürlü tezahüratta bulundukları da duyuldu.

2

Haberin Devamı