Spor Kupayı alan UEFA'ya gidecek

Kupayı alan UEFA'ya gidecek

Paylaş
Kupayı alan UEFA'ya gidecek

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor yarın saatt 20:00'de Kayseri'de karşı karşıya gelecek

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor yarın Kayseri’de karşı karşıya gelecek. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı’nda oynanacak ve saat 20.00’de başlayacak.

Haberin Devamı

Karşılaşmayı yönetecek Yunus Yıldırım’ın yardımcılıklarını Baki Tuncay Akkın ile Volkan Narinç yapacak.

Maçın dördüncü hakemi ise Barış Şimşek. Beşiktaş’ta cezalı olan İbrahim Toraman’ın yanı sıra, sakatlıkları süren Ersan Gülüm, Nihat Kahveci, Matteo Ferrari, Mert Nobre ve Hakan Arıkan final maçında forma giyemeyecek.

Sakatlığı nedeniyle henüz antrenmanlara başlayamayan Fabian Ernst’in durumu ise bu akşam netlik kazanacak. İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da ise sakatlığı bulunan Ali Güzeldal ile Beşiktaş’tan kiralık olarak alınan Filip Holosko, Ziraat Türkiye Kupası finalinde oynayamayacak.

Ziraat Türkiye Kupası’nda yarın yapılacak final maçı sonunda kupayı kazanacak ekip, aynı zamanda Türkiye’yi gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi’nde temsil edecek 3 takımdan biri olacak.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyespor, kupada bu sezon finale yükselene kadar oynadığı 9 maçtan 5’ini kazanırken, 1’ini yitirdi, 3’ünde de berabere kaldı.

Kupaya bu sezon play-off aşamasından katılan siyah-beyazlılar, finale yükselene kadarki performansıyla 2 milyon 75 bin doları hak ederken, bu miktara yarın finalde şampiyon olursa 1 milyon 600 bin, ikinci olursa 1 milyon dolar daha ekleyecek.