Gündem Kurban Bayramı'nda ALO 181'e gelen ilginç çağrılar

Kurban Bayramı'nda ALO 181'e gelen ilginç çağrılar

Paylaş
Kurban Bayramı'nda ALO 181'e gelen ilginç çağrılar

Kurban Bayramında ALO 181 Çevre ve Şehircilik Hattı'na ilginç çağrılar geldi. Boğasını kaçıran, hisseli kurbanında hakkının yendiğini iddia eden vatandaşlar da aradı

ALO 181 hattını bayram süresince arayan 6 bin 13 vatandaş, çevreyi kirletecek şekilde uygunsuz kesim yapanlarla ilgili şikayetlerini iletti.

Çağrıların büyük çoğunluğu kurban kesiminin daha yoğun olduğu ilk 2 günde gerçekleşti. Çağrı hattını ilk gün 4 bin kişi aradı.


UYGUNSUZ KESİM YAPANLARA CEZA KESİLDİ


Vatandaşların şikayeti, ilgili birimlere iletildi. Bu kapsamda yapılan denetimlerde, çevre şartlarına uygunsuz kesim yapanlara idari yaptırım uygulandı.

EN FAZLA ARAMALAR BURALARDAN YAPILDI


Hatta en fazla arama İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Bursa, Antalya, Adana, Erzurum, Konya ve Gaziantep'ten yapıldı. Vatandaşların çevre hassasiyeti sadece telefon aramalarıyla da sınırlı kalmadı. Kirlilik oluşan yerlerin fotoğraflarını çeken vatandaşlar, sosyal medya hesaplarından ALO 181'e ulaşarak tedbir alınmasını istedi.

Vatandaşların çevre kirliliğine ilişkin şikayetlerinin yanı sıra bayram süresince ALO 181'e ilginç çağrılar ulaştı.

Bunlar arasında, "devlet ile milletin huzur ve güvenliği için kurban kestiği", "şehitlerin ruhu için kurban adadığı" bilgisini veren vatandaşların çağrısı dikkati çekti.


KURBANA ACI ÇEKTİREN KASABI İHBAR ETTİLER


Öte yandan, bir vatandaş, kurbanını acı çektirerek kesen kasabı ihbar ederken, bir diğeri kaçan boğalarını yakalayamadıkları için "Bulunduğumuz yere ekip istiyoruz" çağrısını bıraktı.

Arife günü arayan bazı vatandaşlar, uygunsuz kesim yapılacak tezgahların hazırlandığını belirterek, ihbar etmek için bayram gününe şikayet randevusu istedi.


'İMKANI OLDUĞU HALDE KURBAN KESMEDİ'


Hattı arayan bir vatandaşın hisseli kurbanında hakkının yendiği, bir başkasının da akrabasının imkanı olduğu halde kurban kesmediği şikayetinde bulunarak, bunlara ilişkin ceza verilmesini istemesi dikkati çekti.

Bakanlık yetkilileri, Kurban Bayramı'nda vatandaşların gösterdiği çevre duyarlılığının takdire şayan olduğunu kaydetti.