Türkiye (Son Dakika) Kurban Bayramı ne zaman ayın kaçında? 2021 Kurban Bayramı tarihi

Kurban Bayramı ne zaman ayın kaçında? 2021 Kurban Bayramı tarihi

Paylaş
Kurban Bayramı ne zaman ayın kaçında? 2021 Kurban Bayramı tarihi

Kurban Bayramı hazırlıkları devam ederken, bir yandan da bayramın ne zaman ve ayın kaçında kutlanacağı merak ediliyor. Ramazan Bayramı ile arasında yaklaşık iki buçuk aylık bir süre bulunan Kurban Bayramı, her yıl bir önceki yıldan 10 gün kadar erkene geliyor. Bu nedenle Diyanet İşleri Başkanlığı 2021 Kurban Bayramı tarihini dini günler takviminde yayınladı…

2021 Kurban Bayramı tarihi Diyanet İşleri Bakanlığı’nın dini günler takviminde yerini aldı. Milyonlarca kişi kurban vazifesini yerine getirmek için Kurban Bayramı ne zaman ayın kaçında araştırmalarına devam ederken, diğer yandan da çalışanlar bayramda kaç gün tatil olacağını hesaplayabilmek için 2021 Kurban Bayramı tarihine odaklanmış durumda…

Haberin Devamı

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN AYIN KAÇINDA?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan dini günler takvimine göre, Kurban Bayramı bu yıl, 20 Temmuz’da kutlanmaya başlanacak.

2021 KURBAN BAYRAMI TARİHİ

Kurban Bayramı Arife Günü: 19 Temmuz Pazartesi

Kurban Bayramı 1. Gün: 20 Temmuz Salı

Kurban Bayramı 2. Gün: 21 Temmuz Çarşamba

Kurban Bayramı 3. Gün: 22 Temmuz Perşembe

Kurban Bayramı 4. Gün: 23 Temmuz Cuma

KURBAN BAYRAMI’NDA KAÇ GÜN TATİL VAR?

Bilindiği üzere Kurban Bayramı 4 gün olarak kutlanıyor. Arife günleri de genellikle öğleden sonra idari izinli olarak tatil yapılıyor.

Bu yıl Kurban Bayramı Arife günü pazartesi gününe denk geldiği için yarım gün olan idari iznin tüm güne çevrilerek hafta sonu ile bağlanması ve böylelikle Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması bekleniyor.

Haberin Devamı