Gündem Kurban Bayramı ne zaman? Hangi güne denk geliyor?

Kurban Bayramı ne zaman? Hangi güne denk geliyor?

Paylaş
Kurban Bayramı ne zaman? Hangi güne denk geliyor?

Kurban Bayramı yaklaşırken bir yandan da 9 günlük tatil heyecanla bekleniyor. Bayrama sekiz gün kala tatil planları yapılırken kurban kesme ibadetini yerine getirecek olan Müslüman vatandaşlar, kurban pazarlarını tek tek dolaşmaya başladı. Tam tarihi bilmeyenlerin aklındaki soru ise: Kurban Bayramı ne zaman? Tatile kaç gün kaldı?

Kurban Bayramı ne zaman? Bayrama sayılı günler kala bu soru sürekli gündem halinde... Geçen gün emekli bayram ikramiyelerinin belli olmasıyla birlikte gözler bayram tarihine çevrilmiş durumda... Öte yandan tatil planı yapanlar sabırsızlıkla cuma gününü bekliyor.

Haberin Devamı

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı arefe günü 20 Ağustos Pazartesi gününe denk gelirken, 1. gün 21 Ağustos Salı, 2. gün 22 Ağustos Çarşamba, 3. gün 23 Ağustos Perşembe ve son olarak 4. gün 24 Ağustos Cuma gününe denk geliyor. Kurban Bayramı'nın 9 gün olmasıyla birlikte çalışanlar 17 Ağustos'ta tatile çıkıp 27 Ağustos'ta mesaiye başlayacaklar. Bugün itibarıyla ise tatile 4 gün kalmış durumda...

KURBAN KESERKEN NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR?

Kurban Bayramı süresince gerek kurbanların kesimi, gerek etin işlenmesi esnasında çok sayıda ve çeşitte yaralanmalar görülüyor. El yaralanmaları ve başparmak kopmaları da bu yaralanmalar arasında ilk sırada yer alıyor. TİSK Mikrocerrahi Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Türker Özkan, Yaralanmaların yüzde 87'sinin, kurban kesiminin en çok yapıldığı, bayramın ilk günü görüldüğünü belirten Özkan, yaralananların genellikle kesim işinde profesyonel olmayan kişiler olduğunu söyledi. Yaralanma sebeplerine de değinen Özkan, yüzde 82'sinin kurban kesiminde kullanılan kesici aletler ile olduğunu, yüzde 18'inin ise düşme, boynuzlanma, tekmelenme sebebiyle yaşandığını açıkladı.

Haberin Devamı