Gündem Kurban Bayramı ne zaman? Hangi tarihte ve kaç gün kaldı?

Kurban Bayramı ne zaman? Hangi tarihte ve kaç gün kaldı?

Paylaş
Kurban Bayramı ne zaman? Hangi tarihte ve kaç gün kaldı?

Temmuz ayının ilk haftası da sona erdi. Temmuz ayının dört biri geride kalırken Kurban Bayramı zamanı da yavaş yavaş yaklaşıyor. Tam tarihi bilmeyen Müslüman vatandaşlar şimdi "Kurban Bayramı ne zaman?" sorusunu yöneltiyor.

Kurbanlıklar yavaş yavaş büyükşehirlere doğru yola çıkıyor. Kurban Bayramı yaklaştıkça heyecan da yükseliyor. Müminler Kurban Bayramı'nı sabırsızlıkla beklerken henüz net tarih konusunda fikir sahibi olmayanlar "Kurban Bayramı hangi tarihte? ve "Kurban Bayramı'na kaç gün kaldı?" sorusuna yanıt arıyor.

Haberin Devamı

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı bu yıl ağustos ayına denk geliyor. Arefe günü 10 Ağustos Cumartesi gününe denk gelirken Kurban Bayramı'nın 1. günü 11 Ağustos Pazar, 2. günü 12 Ağustos Pazartesi, 3. günü 13 Ağustos Salı ve 4. günü 14 Ağustos Çarşamba günü kutlanacak.

9 GÜN TATİL OLACAK MI?

Bu yıl; Kurban Bayramı'nda açıkta kalan gün sayısı iki. Bayram, 11 Ağustos Pazar günü başlayıp, 14 Ağustos Çarşamba günü (4’üncü gün) biteceğinden, o haftanın yalnız perşembe ve cuma günü açıkta kalacak. Dolayısıyla milyonlarca çalışan “Kurban Bayramı'nda da kesintisiz dokuz gün tatil olacak mı?” sorusunu soracaktır... Bu konu ancak ağustos ayında netleşecek...