Gündem Kurban Bayramı ne zaman? Kurbanlık fiyatları belli oldu mu?

Kurban Bayramı ne zaman? Kurbanlık fiyatları belli oldu mu?

Paylaş
Kurban Bayramı ne zaman? Kurbanlık fiyatları belli oldu mu?

Kurbanlıklar yavaş yavaş büyükşehirlere doğru yola çıkıyor. Kurban Bayramı zamanı yavaş yavaş yaklaşıyor. Hala tam tarihi bilmeyenler ise "Kurban Bayramı ne zaman?" sorusuna cevap arıyor.

Allah’a yakınlaşma niyeti ile yerine getirilen bir ibadet olan kurban kesimi için tarih yaklaşıyor. Kurban kesmekle mükellef olan Müslüman vatandaşlar, bayrama kısa bir süre kala "Kurban Bayramı ne zaman?" sorusuna cevap arıyor.

Haberin Devamı

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı bu yıl ağustos ayına denk geliyor. Arefe günü 10 Ağustos Cumartesi gününe denk gelirken Kurban Bayramı'nın 1. günü 11 Ağustos Pazar, 2. günü 12 Ağustos Pazartesi, 3. günü 13 Ağustos Salı ve 4. günü 11 Ağustos Çarşamba günü kutlanacak.

9 GÜN TATİL OLACAK MI?

Bu yıl; Kurban Bayramı'nda açıkta kalan gün sayısı iki. Bayram, 11 Ağustos Pazar günü başlayıp, 14 Ağustos Çarşamba günü (4’üncü gün) biteceğinden, o haftanın yalnız perşembe ve cuma günü açıkta kalacak. Dolayısıyla milyonlarca çalışan “Kurban Bayramı'nda da kesintisiz dokuz gün tatil olacak mı?” sorusunu soracaktır... Bu konu ancak ağustos ayında netleşecek...

Kurban Fiyatları ise henüz belli olmadı.