Gündem Kurban Bayramı ne zaman? Kurbanlık fiyatları ne kadar?

Kurban Bayramı ne zaman? Kurbanlık fiyatları ne kadar?

Paylaş
Kurban Bayramı ne zaman? Kurbanlık fiyatları ne kadar?

Kurban Bayramı'nın ilk günü 21 Ağustos Salı günü kutlanacak. Arefe gününün pazartesi gününe denk gelmesiyle birlikte bayram tatilinin de 9 gün olacağı belirtilirken Öte yandan kurbanlık fiyatları da bugün belli oldu.

Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Bayramın ilk günü 21 Ağustos salı günü... Bu yıl bayram günlerinin hafta içine denk gelmesi 9 gün tatil ihtimalini de artırmış durumda... Müslüman vatandaşlar bir yandan bayrama hazırlanırken bir yandan da kurbanlıklar için hesap yapmaya başladı. Herkesin merak ettiği konu ise kurbanlıkların ne kadar olacağı...

Haberin Devamı

KURBANLIK FİYATLARI NE KADAR?

Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, bugün bir açıklama yaparak, bu yıl küçükbaş hayvanın ortalama 1,000, büyükbaşın ise ortalama 7000 liradan başlayan fiyatlarla satışa çıkmasını öngördüklerini dile getirdi. Tunç, "Üretici bir yıl boyunca verdiği emeğin karşılığını almak istiyor. Dolayısıyla ağustostaki döviz kuru fiyatlarda belirleyici olacak" ifadelerini kullandı. Geçen yıl pazarda büyükbaş hayvanın fiyatı 6 bin ile 22 bin lira arasında değişirken, küçükbaş kurbanlıklar ise 600 lira ile bin 200 lira arasında satışa çıkmıştı.Yapılan satışlardan ise toplamda 10 milyar liranın üzerinde gelir elde edilmişti.