Gündem Kurban Bayramı’nda toplu taşıma ücretsiz mi? İETT otobüsleri, vapurlar ve metrolar ücretsiz mi?

Kurban Bayramı’nda toplu taşıma ücretsiz mi? İETT otobüsleri, vapurlar ve metrolar ücretsiz mi?

Paylaş
Kurban Bayramı’nda toplu taşıma ücretsiz mi? İETT otobüsleri, vapurlar ve metrolar ücretsiz mi?

Kurban Bayramı’ndaki dört gün içerisinde bayram ziyaretlerini gerçekleştirmek ve tatilini gezerek değerlendirmek isteyen vatandaşlar toplu taşımanın ücretsiz olup olmadığını merak ediyor. Peki, Kurban Bayramı’nda toplu taşıma ücretsiz mi? İETT otobüsleri, vapurlar ve metrolar ücretsiz mi? Otoyollar ve köprü geçisleri ücretsiz mi? İşte İETT otobüsleri, vapurlar ve metrolar ile ilgili detaylı bilgiler…

Kurban Bayramı nedeniyle toplu taşıma araçlarında faydalanmak isteyenler internette sıklıkla Kurban Bayramı’nda toplu taşıma ücretsiz mi? İETT otobüsleri, vapurlar ve metrolar ücretsiz mi? Otoyollar ve köprü geçisleri ücretsiz mi? sorularını aratıyor. İşte toplu taşıma ile ilgili detaylar…

Haberin Devamı

Kurban Bayramı tatili süresince Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki köprü ve otoyollardan geçişler ile belediyelerce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinin ücretsiz olmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Kurban Bayramı tatili nedeniyle 10 Ağustos Cumartesi günü saat 00.00'dan (cuma gününü cumartesi gününe bağlayan gece) başlayarak 15 Ağustos Perşembe saat 07.00'ye kadar "yap-işlet-devret" projeleri hariç olmak üzere Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğu altında bulunan otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişlerde ücret alınmayacak.

11 Ağustos Pazar günü saat 00.00'dan (cumartesi gününü pazar gününe bağlayan gece) başlayarak 14 Ağustos Çarşamba günü saat 24.00'e kadar belediyeler ile bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmelerce yürütülen toplu taşıma hizmetleri de ücretsiz olacak.

Haberin Devamı

Uygulama; İETT, Metrobüs, OTOBÜS AŞ (Havalimanı Otobüsleri Hariç), Özel Halk Otobüsleri, Şehir Hatları Vapurları, Özel Deniz Yolu Toplu Ulaşım Motorları ile Metro İstanbul’un yönettiği Tramvay, Metro, Füniküler, Tünel ve Teleferik hatlarında geçerli olacak.