Gündem Kurban kesim vakti ne zaman başlar ve biter? Kurban Bayramı ne zaman?

Kurban kesim vakti ne zaman başlar ve biter? Kurban Bayramı ne zaman?

Paylaş
Kurban kesim vakti ne zaman başlar ve biter? Kurban Bayramı ne zaman?

Kurban Bayramı'na yaklaşık 3 hafta kaldı. Milyonlarca Müslüman kendilerine verilen vazifeyi yerine getirmek için sabırsızlanıyor. Bir yandan Kurban Bayramı'nın net tarihi araştırılırken bir yandan da bazı sorulara cevap aranıyor. Bunlardan bir tanesi de şöyle: Kurban kesim vakti ne zaman başlar ve biter?

Kurban Bayramı'nin ilk günü 11 Ağustos'ta kutlanacak. Kurban Bayramı tarihi sabırsızlıkla beklenirken 9 günlük tatil beklentisi de gitgide artıyor. Kurban Bayarmı yaklaşırken dini sorular da vatandaşlar tarafından yöneltiliyor. Bunlardan bir tanesi şu şekilde: Kurban kesim vakti ne zaman başlar ve biter?

Haberin Devamı

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı bu yıl ağustos ayına denk geliyor. Arefe günü 10 Ağustos Cumartesi gününe denk gelirken Kurban Bayramı'nın 1. günü 11 Ağustos Pazar, 2. günü 12 Ağustos Pazartesi, 3. günü 13 Ağustos Salı ve 4. günü 14 Ağustos Çarşamba günü kutlanacak.

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN OLUR MU?

Hem turizmciler hem de vatandaşlar bayram tatilinin 15 Ağustos Perşembe ve 16 Ağustos Cuma'nın da eklenmesiyle birlikte 9 güne çıkarılmasını istiyor. Özellikle turizmciler tatilin 9 güne çıkarılmasıyla birlikte hareketliliğin de ciddi derecede artacağı görüşünde.

Kurban kesim vakti ne zaman başlar ve biter?

Kurban kesim vakti, bayram namazı kılınan yerlerde bayram namazı kılındıktan sonra; bayram namazı kılınmayan yerlerde ise, fecirden (sabah namazı vakti girdikten) sonra başlar. Hanefîlere göre bayramın 3. günü akşamına kadar devam eder (Merğînânî, el-Hidâye, VII, 154). Bu süre içinde gece ve gündüz kurban kesilebilir. Ancak kurbanların gündüz kesilmesi daha uygundur. Şâfiîlere göre ise 4. günü gün batımına kadar kesilebilir (Şirbînî, Muğni’l-muhtâc, IV, 383; İbn Rüşd, Bidâye, I, 436).

Haberin Devamı