Ekonomi Küresel piyasalar FED Başkanı Yellen'ı bekliyor

Küresel piyasalar FED Başkanı Yellen'ı bekliyor

Paylaş
Küresel piyasalar FED Başkanı Yellen'ı bekliyor

Küresel piyasalar, dün kar satışlarının etkisini artırması ile negatif bir seyir izlemesinin ardından bugün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın açıklamalarına odaklandı

ABD'de dün açıklanan haftalık işsizlik başvuruları verisinin 44 yılın en düşük seviyesine işaret etmesine karşın pay piyasalarında kar satışlarının etkisini artırdığı görüldü. Dün tarihi zirvelerinden gelen kar satışları ile Dow Jones endeksi yüzde 0,53, S&P 500 endeksi yüzde 0,59 ve Nasdaq endeksi yüzde 0,73 değer kaybetti. Düşüşlere karşın pay piyasalarının en önemli gündemi, mobil mesajlaşma uygulaması Snapchat'i oluşturan Snap adlı şirketin ilk halka arzıydı. Hisse başına 17 dolardan halka arz edilen şirketin hisseleri işleme başlamasının ardından 2 saatte 25,75 dolara çıktı ve günü yüzde 44 primle 24,48 dolardan tamamladı.



YELLEN'İN AÇIKLAMALARI BEKLENTİLER İÇİN ÖNEMLİ


Analistler, bugün hizmet sektörü verileri ile Fed Başkanı Yellen'ın açıklamalarının takip edileceğini belirterek, Yellen'ın söylemlerinin mart ayında faiz artırımına ilişkin beklentiler üzerinde belirleyici olabileceğini tahmin ediyor.

Analistler, bugün yurt içinde enflasyon, yurt dışında ise hizmet sektörü verileri ile akşam saatlerinde Yellen'ın açıklamalarının takip edileceğini belirterek, BIST 100 endeksinin 90.000 direncini kırması durumunda yeni hedefinin 91.100 seviyesi olacağını dile getirdi.

AA Finans'ın gerçekleştirdiği ankete göre ekonomistler, şubat ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 0,40 artmasını bekliyor. Ekonomistlerin şubat ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 0,40) göre, bir önceki ay yüzde 9,22 olan yıllık enflasyonun, yüzde 9,68'e yükseleceği hesaplanıyor.

Haberin Devamı