Ekonomi Küresel piyasalarda `petrol` depremi!

Küresel piyasalarda `petrol` depremi!

Paylaş
Küresel piyasalarda `petrol` depremi!

Yurt içinde Kurban Bayramı nedeniyle piyasaların kapalı olduğu günde küresel piyasalar peş peşe gelen Fed açıklamaları ve petroldeki düşüşle çalkalanıyor. Petrol IEA`nın raporunun ardından adeta çakıldı

Yurt içinde Kurban Bayramı tatili nedeniyle piyasaların kapalı olduğu günde küresel piyasalar ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinden peş peşe gelen açıklamalarla sallanırken, bugün ise güne damgasını petrol vurdu. Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) bugün yayımlanan raporuna göre küresel petrol arzı ağustosta bir önceki aya göre günlük 300 bin varil azalışla 96 milyon 900 bin varile düşerken, raporda küresel piyasalardaki petrol bolluğunun tahmin edilenden daha uzun sürebileceğine işaret edildi.

PETROL YÜZDE 2'NİN ÜZERİNDE DEĞER KAYBETTİ!

Raporun yayınlanmasının ardından petrol fiyatları adeta çakılırken, ham petrol yüzde 2’nin üzerinde düşüşle 45 dolara, brent petrolde ise yüzde 2.05 düşüşle 47.32 dolara geriledi. Petrol fiyatlarındaki düşüş emtia üreticisi ülkelerin para birimleri ve borsalarında da sert satışları beraberinde getirdi. Meksika pesosu, Güney Kore wonu ve Avustralya doları en çok değer kaybeden para birimleri arasında oldu.

Haberin Devamı