Gündem Kurmay Albay Koray Eryaşa kömür gemisinde korsan nöbetinde

Kurmay Albay Koray Eryaşa kömür gemisinde korsan nöbetinde

Paylaş
Kurmay Albay Koray Eryaşa kömür gemisinde korsan nöbetinde

Balyoz davasında önce hapis cezası alan daha sonra kumpas ortaya çıkınca tahliye olan Kurmay Albay Koray Eryaşa'nın sosyal medyadan paylaşılan fotoğrafına yorum yağdı

Geçtiğimiz yıllara damga vuran Ergenekon ve Balyoz davalarında yüzlerce kişi kumpasa kurban gitti. Kumpas mağduru askerlerden birisi de Koray Eryaşa'ydı.

Balyoz soruşturması sonrası tutuklanan ardından askeri casusluk davasından da mahkum olan Kurmay Albay Koray Eryaşa, toplamda 21 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Anayasa Mahkemesi, İstanbul Askeri Casusluk Davası’na dair geç karar verdiği için, Albay Eryaşa 5 yıl 7 aylık hapis cezasının infaz süresini tamamladı ve tahliye oldu.

O gün tarhi 4 Aralık 2014'ü gösteriyordu.


Emekli Kurmay Albay Koray Eryaşa​

TERFİ BEKLERKEN EMEKLİ EDİLDİ


Koray Eryaşa tahliye olduktan sonra TSK'daki görevine devam etmek istedi. Terfi etmeyi ve Amiral olmayı bekliyordu. Olmadı. Terfi edilmedi, emekli edildi.

Sivil hayatta da yaşam mücadelesine devam eden Emekli Kurmay Albay Koray Eryaşa şimdi bir kömür gemisinde korsan nöbeti tutuyor.

Davalar boyunca Eryaşa'nın avukatlığını yapan Murat Ergün, Koray Eryaşa'nın gemideki nöbet fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı.

Avukat Murat Ergün fotoğrafa şu notu iliştirdi: "E.Kurmay Albay Koray ERYAŞA.Kumpasla 4 sene yatıp TSKdan tasfiye edilmişti.Hint Denizinde bir kömür gemisinde korsan nöbeti tutuyor. UTANIN!"