Antalya Kursiyerlerin eserleri beğeniye sunuldu

Kursiyerlerin eserleri beğeniye sunuldu

Paylaş
Kursiyerlerin eserleri beğeniye sunuldu

Kursiyerlerin eserleri beğeniye sunuldu

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Aile Sağlığı ve Eğitimi Derneği ile Azize Kahraman Halk Eğitimi Merkezi (AKHEM) işbirliğinde üç merkezde açılan ve kadınların eğitim gördüğü el sanatları kurslarında üretilen göz nuru, el emeği çalışmalar yılsonu sergisinde beğeniye sunuldu.

Muratpaşa Belediyesi Aydın Kanza Sanat Galerisi'ndeki sergide Portakal Çiçeği, Altındağ ile Meltem mahallerindeki kurs merkezilerinde kursiyerlerin sabun, jel mum, keçe işleme, dantel, iğne oyası, biçki-dikiş, çeyiz, rölyef, çini, şiş örgüsü, takı tasarımı, hediyelik eşya, ev aksesuarları başta olmak üzere birçok branştaki sanat çalışmaları sergilendi.

Açılış kurdelesini AKHEM Müdürü Kenan Yavuz, müdür yardımcıları Fedai Yaman, Ayşen Ünal, dernek başkanı Nilgün Atasoy'un kestiği sergiye kadınların ilgisi yoğun oldu. Sergide bebekler için örgü ve keçe kıyafetlerden kıyafet üstü aksesuarlara kadar pek çok sanat çalışması eserler göz kamaştırdı.

Akdeniz Aile Sağlığı ve Eğitimi Derneği Başkanı Nilgün Atasoy, ücretsiz kurslarda AKHEM'in görevlendirdiği 9 öğretmenin eğitim verdiğini, üretilen sanat çalışmalarının kazanca dönüştürüldüğünü, kursiyerlerin aile ekonomilerine katkıda bulunduğunu anlattı. Atasoy, "Kurs merkezlerimiz de gençlere yönelik servis elemanı ve aşçı yardımcılığı eğitimleri de veriliyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı