Türkiye (Son Dakika) 'Kürtaj için çifte cinayet'in şok ayrıntıları

'Kürtaj için çifte cinayet'in şok ayrıntıları

Paylaş
'Kürtaj için çifte cinayet'in şok ayrıntıları

Sevgilisinin kürtaj masrafını karşılamak için istediği parayı vermeyen 84 yaşındaki amcasını ve 74 yaşındaki yengesini öldüren Gökhan A. için iki kez müebbet istendi. Katil zanlısı, cinayeti tüyler ürperten ayrıntılarıyla anlattı

Bursa'da Mudanya ilçesinde sevgilisinin kürtaj masrafını karşılamak için istediği parayı vermeyen amcası 84 yaşındaki Arif ve yengesi 74 yaşındaki Fahriye Aksu’yu yastıkla boğarak öldürmek suçundan 23 yaşındaki Gökhan A. ve sevgilisi 24 yaşındaki Seda T.’nin yargılanmasına Bursa 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. İki kez ömür boyu hapsi istenen Gökhan A. duruşmada çifte cinayeti anlattı.

DÖVÜP YASTIKLA BOĞMUŞ


Bursa merkezde oturan Fahriye ve Arif Aksu çifti geçtiğimiz mayıs ayında kendilerinden haber alamayan komşularının polise bildirmesi üzerine, yaz aylarını Mudanya’da geçirdikleri evlerinde dövülüp, yastıkla boğularak öldürülmüş olarak bulundu. Bölgede bulunan güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri, çiftin yeğeni Gökhan A.’nın cinayetten 4 gün önce apartmana girdiğini ve yarım saat sonra da ayrıldığını tespit etti. Gözaltına alınan Gökhan A. cinayeti itiraf etti.

3 AYLIK HAMİLEYDİ


Polise verdiği ifadesinde sevgilisi Seda T.’nin 3 aylık hamile olduğunu, kürtaj için gerekli olan parayı amcasından istediğini ancak alamadığı için cinayeti işlediğini söyleyen Gökhan A., sevgilisi Seda T.’nin olayla bir ilgisinin olmadığını öne sürdü. Polis, öldürülen çiftin evinde yaptıkları incelemede mutfaktaki tencerenin içerisinde saklanmış 28 bin euro ve 24 bin lira para buldu. Gözaltına alınan cinayet şüphelisi iki sevgili tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BEBEĞİ ALDIRAMADAN CEZAEVİNE...

Bursa 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde Gökhan A. hakkında "Yakın akrabayı öldürmek", sevgilisi Seda T. için ise "Kasten öldürmek suçundan" çifte ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ayrıca her iki sanığının "Hırsızlık" suçundan da 5’er yıla kadar hapisleri istendi. Olayın ardından karnındaki bebeği aldıramadan gözaltına alınıp cezaevine gönderilen Seda T. ile Gökhan A. ilk kez hakim karşısına çıktı. Gökhan A., duruşmada, olay günü kız arkadaşı Seda’yı otomobilde bırakarak amcasıyla yalnız başına konuşmaya gittiğini belirterek şöyle dedi:

"BOYNUNU BACAKLARIMIN ARASINA ALIP SIKTIM!"



"Hamilelik durumunu ailelerimize söyleyemedik. Seda bana sürekli intihar edeceğini söylüyordu. Amcama durumumuzdan bahsettim. Bana kızıp küfürler etmeye başladı. Üzerime yürüyüp tokat attı. Kendisine, "Çocuğun olmadığı için mi böyle yapıyorsun?’ diyerek bende ona karşılık vermeye başladım. Yengem de bana vuruyordu. Yere düştük. Altta kalan yengemin boynunu bacaklarımın arasına alarak sıkmaya başladım. Amcam da bana vuruyordu. Daha sonra amcamı altıma aldım. Bir elimle boğazını sıkıyordum diğer elimle de yüzüne vuruyordum. Bir ara yengemin yüzünün solmuş olduğunu fark ettim. Öldüğünü anladım. Koltuğun üzerindeki yastığı suratına koydum. Amcamın yüzü de kan içerisindeydi. Ama ölmemişti. Hala can çekişiyordu. Onun da suratına bir yastık koydum. Orada bulduğum bir kadın çorabına elimi yüzümü sildim. Daha sonra da Seda’nın yanına gittim."

"BANA BAYILTTIĞINI SÖYLEDİ"

Cezaevinden 8 aylık hamile olarak duruşmaya getirilen davanın diğer tutuklu sanığı Seda T. de olaydan önce yaşlı çiftin Bursa Merkezi’ndeki evlerine gizlice girdiklerini ancak para bulamadıklarını söyledi. Olay günü sevglisinin amcası ve yengesinden para istemek için Mudanya’ya gitmeye karar verdiğini kendisini de yanında getirdiğini belirten Seda T., ,"Gökhan, amcası ve yengesinin yanına çıkarken ben otomobilde bekliyordum. Bir süre sonra geldiğinde bana onları bayılttığını söyledi. Öldürdüğünü bilmiyordum. Suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.

Yargılama eksik evrakların beklenmesi için ileri bir tarihe ertelenirken sanıkların tahliye talepleri kabul edilmedi.

Selahattin BUDAKOĞLU/BURSA, (DHA)

2

Haberin Devamı