Türkiye (Son Dakika) Kürtçe- Arapça şarkı kavgası çıktı: 1 ölü, 2 yaralı

Kürtçe- Arapça şarkı kavgası çıktı: 1 ölü, 2 yaralı

Paylaş
Kürtçe- Arapça şarkı kavgası çıktı: 1 ölü, 2 yaralı

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde Suriyeli ailelerin yaptığı düğünde Kürtçe ve Arapça şarkı çalınması nedeniyle çıktığı belirtilen bıçakla kavgada 21 yaşındaki Novaf Hüsso öldü, 2 kişi de yaralandı

Kızıltepe’de Suriye’den göç eden ailelerin düğün töreninde iddiaya göre akraba oldukları belirtilen gruplar arasında salonda Kürtçe ve Arapça türküler çalınması yüzünden tartışma çıktı.

Tartışma düğün salonu dışına taşınıp, burada bıçakların da kullanıldığı kavgaya dönüştü. İddiaya göre, Abdo Şeyho, oğulları Mehmet Abdo ve Oğur Abdo yeğenleri olan Novaf Hüsso (21), İsmail Hüsso (21) ile Muhammet Hüsso’yu (21) çeşitli yerlerinden bıçaklayarak kendilerine ait 3 motosikleti de yakıp olay yerinden kaçtılar.

Olay yerine çağrılan ambulanslarla Kızıltepe Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve sağ kaburga altına aldığı darbeyle ağır yaralanan Novaf Hüsso yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Çeşitli yerlerinden aldığı bıçak darbeleriyle ağır yaralanan İsmail Hüsso’nun hayati tehlikesi devam ederken, diğer yaralı Muhammet Hüsso’nun ise hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Polis, olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.

Mehmet Ali DİNLER/KIZILTEPE (Mardin), (DHA)

Haberin Devamı