Bozdoğan Kurtlar, keçi sürüsüne saldırdı

Kurtlar, keçi sürüsüne saldırdı

Paylaş
Kurtlar, keçi sürüsüne saldırdı

Kurtlar, keçi sürüsüne saldırdı

Burhan CEYHAN/AYDIN, (DHA)- AYDIN'ın Bozdoğan ilçesinde kurtlar, besici Özkan Çolak'a (31) ait sürüye saldırıp, 7 keçiyi telef etti. 3 hayvanının kayıp olduğunu, daha önce de kurtların 5 keçisini telef ettiğini belirten Çolak, yetkililerden kurt saldırılarına karşı önlem alınmasını istedi.
Dutağaç Mahallesi'nde besicilik yapan Özkan Çolak'ın dün sabah otlatmak için araziye bıraktığı yaklaşık 200 keçilik sürüsüne kurtlar saldırdı. Kurtlar 7 hayvanı telef ederken, 3 keçi ise kayboldu.
Daha önce 2 ayrı saldırıda toplam 5 keçisinin daha telef olduğunu belirten Özkan Çolak, "Keçilere yem veriyordum. Bazılarının bağırarak kaçtığını gördüm. O tarafa doğru gittiğimde, 7 keçiyi boğazlarından parçalanmış halde buldum. Keçileri saydığımda 3'ünün kayıp olduğunu gördüm. Diğer besiciler de aynı durumla karşı karşıya. Onların da keçilerine ve koyunlarına saldırıyorlar. Kurtların korkusundan hayvanları otlaması için salamıyoruz, başından ayrılamıyoruz. Bize de saldırırlar diye korkuyoruz. Yetkililerden yardım istiyoruz. Kurtların Antalya tarafından geldiğini düşünüyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı