Gündem 'Kurtlu ekmek yedik'

'Kurtlu ekmek yedik'

Paylaş
'Kurtlu ekmek yedik'

Somalili korsanlar tarafından kaçırılan yük gemisi Frigia'nın personeli 5 ay sonunda Türkiye'ye gelirken, aç bırakıldıklarını ve kurtlu ekmek yediklerini söylediler

Mart ayında Hindistan'a bin deniz mili kala Somalili korsanlar tarafından kaçırılan yük gemisi Frigia'nın personeli 5 ay sonunda Türkiye'ye geldi. Gemi personelinin yakınları saatler öncesinden Atatürk Havalimanının Dış Hatlar Terminali önünde beklemeye başladı.

SEVİNÇ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Geminin 1 kaptanı Kastamonulu Ümit Savaş'ın yakınları "Denizcilerimizin Artık Esir Olmasını İstemiyoruz" yazılı bir pankart açtı.

Geminin 1. kaptanı Ümit Savaş'ın eşi Nesrin Savaş, "Şu an çok heyecanlıyım. Sekiz aydır ayrıydık. Dört aydır da bu talihsiz olay başımıza geldi. Serbest bırakıldıktan sonra görüşmemiz oldu. Çok kötü günler geçirmişler. Korsanların artık personele işkence yapmaya başladığını biliyorum " derken Nesrin Savaş'ı eşi Ümit Savaş aradı.

AİLELER SEVİNÇLE BEKLEDİ

Geminin ikinci kaptanı Tolga Toksöz'ün annesi Ayfer Toksöz de oğluna kavuşmadan önce duygularını gazetecilerle paylaştı.

Toksöz, "Anlatmak mümkün değil hele bir anne için. Ben düşünen bir anneyim. Çok zorlandım. Diyebilirim ki ömründen ömür gitti." dedi.

Oğluyla geminin serbest bırakıldığı 29 Temmuz sabahı konuştuğunu söyleyen Ayfer Toksöz, oğluyla ilk konuşmasında oğlunun iyi olduğunu ve kavuşacaklarını söylediğini kaydetti.

Gemi personeli Yusuf Sevinç'in babası Ramazan Sevinç ise, çok mutlu olduklarını belirterek, " Görür görmez herkes gibi öpeceğiz seveceğiz" dedi.

"KAPTANIN ACEMİLİĞİNDEN YAKALANDIK"

Kapıdan görünen ilk kişi geminin üçüncü kaptanı Osman Küçüknalbant oldu. Küçüknalbant kız kardeşi ve eşiyle kucaklaştı.

Küçüknalbant başına gelen olayın kaptanın acemiliğinden olduğunu söyleyerek, "Kaptanın acemiliğinden çok basit bir şekilde yakalandık. On dört tane gemi geçti sadece biz yakalandık. Bir yardım çağrısı yapıldı.
Bu çağrının korsan çağrısı olduğunu biliyorduk ama kaptan dönmedi. Osman Küçüknalbant'ın eşi Ayşegül Küçüknalbant ise, heyecandan uzun süre titredi."

"KURTLU EKMEK YEDİK"

Daha sonra geminin birinci kaptanı Ümit Savaş geldi. Nesrin Savaş eşi Ümit Savaş'a uzun süre sarıldı.

Geminin birinci kaptanı Ümit Savaş gemide kendilerine çok kötü davrandıklarını kaydederek, "Aç kaldık. Kurtlu ekmek yedik. Peksimet yaptık ekmekleri. Peksimetlerin içinden kurt çıktı" diye konuştu.

Savaş, korsanların kendilerine kötü davrandıklarını söyleyen Savaş, "Beni dövdüler. Enseme vurdular. Çarkçıbaşının elini bağladılar yere yatırdılar" diye konuştu.

Pınar ÇITAK KOYGUN-Murat ÇAKIR/İSTANBUL (DHA)