Yaşam Kuru saçlar kabusunuz olmasın

Kuru saçlar kabusunuz olmasın

Paylaş
Kuru saçlar kabusunuz olmasın

Kuru saçlara sahip olmayanlar, kuru saçlı olanların neler çektiğini bilmez. Kuru saçın bakımı çok zordur bu nedenle biz de sizle kuru saçlar için bakım önerilerini paylaşıyoruz

Cansız, mat, donuk görünen parlaklığını kaybetmiş saçlar adeta sizin estetik görünümünüzün de enerjisini aşağı çeker. Özellikle kış aylarında ciltlerde görülen kuruma ve pul pul dökülme saç derisinde de kendini gösterebilmekte. Bunun önüne geçmek için evde kolaylıkla yapabileceğiniz saç bakım önerilerini sizlerle paylaşmak istiyoruz;



Zeytin Yağı


Isıtılmış zeytin yağını saç derinize ve saç tellerinize sürerek bir kaç dakika nazikçe masaj yapın. Ardından ılık bir havlu ile saçlarınızı sarın. En az 30 dakika bu şekilde kalmasını sağlayın. Eğer yapabilirseniz gece yatmadan bu işlemi yapın ve sabaha kadar kalmasını sağlayın. Ardından saçlarınızı şampuanlayın ve havalandırın. İstediğiniz sonucu alana kadar bu tarifi haftada bir uygulayabilirsiniz.

Sıcak Yağ



Sıcak yağ uygulaması asırlardan beri uygulanan bir maskedir. Eğer sıcak yağ ile saçlarınızı ve kafa derinizi ovalarsanız, kafa derinizde kan dolaşımı artacaktır. Bunun yanında yağ saçınızı kökten uca besleyerek canlanmasını sağlar.

Avokado Maskesi



Malzemeler:


1 tane ezilmiş avokado
1 yumurta beyazı
1 yemek kaşığı sıvı yağ (zeytin , hindistan cevizi, karanfil vb yağlardan biri)


Hazırlanışı:

1 tane avokadoyu iyice ezin ve püre haline getirin. İçine yumurta beyazı ekleyin. Eğer isterseniz yağ ve yoğurt da kullanabilirsiniz. Hepsini karıştırıp bir krem kıvamına getirin. Tüm saçınızı kaplayacak şekilde saçınıza hazırladığınız maskeyi uygulayın. Saçınızda 30 dakika bekletin. Sonrasında saçınızı iyice, ılık suyla çalkalayın.Çok daha hızlı bir maske hazırlamak isterseniz sadece ezilmiş avokado ve bir bütün yumurtayı karıştırarak da kullanabilirsiniz.


Kurumuş ve yıpranmış saçlar için doğal maske tarifi


Haberin Devamı