Gündem Kuru sıkıdan uzi yapmış

Kuru sıkıdan uzi yapmış

Paylaş
Kuru sıkıdan uzi yapmış

Gaziantep'te bir eve düzenlenen baskında, kuru sıkıdan dönüştürülmüş uzi görünümlü otomatik tabancalar ele geçirildi

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir kişinin evinde kuru sıkı tabancaları gerçek tabancaya dönüştürdüğü ve silah ile mermi ticareti yaptığını belirledi.

Bunun üzerine harekete geçen ekipler, Latif Ö.’nün Selimiye Mahallesi’ndeki evine baskın yaptı. Evde yapılan aramada 1 kuru sıkıdan dönüştürülmüş uzi görünümlü otomatik tabanca, 1 kuru sıkıdan dönüştürülmüş tabanca, 3 gerçek tabancaya dönüştürülmek üzere tadilat yapılmış kuru sıkı tabanca, 4 tabanca namlusu, 3 kuru sıkı tabanca gövdesi ve 3 sürgü ile 106 mermi, 8 yiv ve set açılmış el yapımı el yapımı namlu, çeşitli tabancalara ait 17 şarjör ve kuru sıkı tabancaları gerçek tabancalara dönüştürmekte kullanılan cihazlar ve malzemeler ele geçirildi.

Baskında, Latif Ö.’nün olası polis baskınlarına karşı evinin dışına kamera sistemi yerleştirdiği de ortaya çıktı. Gözaltına alınan Latif Ö., ‘kuru sıkı silahlar üzerinde tadilat yaparak gerçek silaha dönüştürmek, silah ve mermi ticareti yapmak’ suçlamasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

GAZİANTEP (DHA)