Kuşadası Kuşadası dijital göçebelerin yeni adresi olacak

Kuşadası dijital göçebelerin yeni adresi olacak

Paylaş
Kuşadası dijital göçebelerin yeni adresi olacak

Kuşadası dijital göçebelerin yeni adresi olacak

KUŞADASI Belediyesi, Türkiye'nin önemli sivil toplum kuruluşlarından Habitat Derneği ve Aydın Büyükşehir Belediyesi işbirliği içerisinde yaşama geçireceği 'Kampinova' isimli projeyi kente kazandırmak için çalışmalara başladı. Kuşadası'nı çağın yeni turist tipi olan 'dijital göçebeler' ile tanıştıracak 'Kampinova'nın en kısa süre içerisinde kent turizmine kazandırılması hedefleniyor.
Kenti pandemi ile birlikte ortaya çıkan 'yeni turizm'in merkezi haline getirmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Kuşadası Belediyesi, doğa ile iç içe bir ortamda eğitim, etkinlik ve paylaşım odaklı bir proje olan 'Kampinova'yı yaşama geçirmek üzere çalışmaya başladı. Kuşadası Belediyesi tarafından kente Ada Camping'in ardından yeni bir kamp ve karavan alanı daha kazandırmak amacıyla Kuştur Mevkiinde kiralanan 36 dönümlük arazinin 15 dönümü üzerine kurulacak Kampinova alanında, Fen İşleri Müdürlüğü tarafından zemin düzenleme ve dolgu çalışması yürütülüyor. Çalışmalar, Belediye Meclisi'nde alınan karar doğrultusunda Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ile Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında gerçekleştiriliyor.
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, pandemi ile birlikte tüm dünyada deniz-güneş-kum üzerine kurulu olan turizm anlayışının değişim sürecine girdiğine dikkat çekti. Kampinova'nın Y ve Z kuşağının talep ve beklentilerine uygun olarak şekillenen yeni turizm anlayışı doğrultusunda geliştirildiğini belirtti.

KUŞADASI (AYDIN), DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı