Kuşadası Kuşadası'na ilk seferini yapan 'Le Bougainville' çiçeklerle karşılandı

Kuşadası'na ilk seferini yapan 'Le Bougainville' çiçeklerle karşılandı

Paylaş
Kuşadası'na ilk seferini yapan 'Le Bougainville' çiçeklerle karşılandı

Kuşadası'na ilk seferini yapan 'Le Bougainville' çiçeklerle karşılandı

Latif SANSÜR/KUŞADASI (Aydın), (DHA)- AYDIN'ın Kuşadası ilçesine ilk seferini gerçekleştiren Fransa bayraklı kruvaziyer gemisi 'Le Bougainville', CHP'li Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tarafından çiçeklerle karşılandı.
Bu sabah Ege Port Kuşadası Limanı'na demirleyen 9 bin 988 groston ağırlığında, 132 metre uzunluğundaki yolcu gemisi 'Le Bougainville', Fransız, Kanadalı ve ABD'li toplam 168 turist getirdi. Halk oyunları ekibinin gösterisi eşliğinde gemiden inerek gümrük sahasına giren turistleri, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel çiçekler ile karşıladı. Başkan Günel'e Belediye Başkan Yardımcıları Seyfi Seyhan Süvari ve Ayşe Şerifoğlu, Kuşadası Belediye Başkan Vekili Tibet Özer ve CHP'li Kuşadası Belediye Meclis Üyesi Oğuzhan Turan ile acente ve liman yetkilileri eşlik etti. Karşılamanın ardından Başkan Günel, gemiyi ziyaret etti. Le Bougainville'nin kaptanı Thamos McCandless ve ekibi tarafından karşılanan Günel'e, plaket takdim edildi.
2018 yılı Aralık ayında suya indirilen ve ilk seferine çıktığı belirtilen kruvaziyer gemisinin Yunanistan'ın Patmos Adası'ndan Kuşadası'na geldiği bildirildi. Kuşadası'na 2019 yılında toplam 6 sefer düzenleyeceklerini belirten Le Bougainville'nin kaptanı Thamos McCandless, karşılama nedeniyle çok mutlu olduklarını, ilçeyi ve limanını çok beğendiklerini söyledi.
'KRUVAZİYER TURİZMİNİN ÖNEMİNİ ÇOK İYİ KAVRAMAMIZ LAZIM'
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel de kruvaziyer turizminin Kuşadası'nın can damarı olduğuna dikkati çekip, "Bunun önemini, gelen kruvaziyer gemilerinin sayısı eksildiğinde çok iyi anladık. Neyi kaybettiğimizin çok daha iyi farkına vardık. Kruvaziyer turizminin önemini çok iyi kavramamız lazım. Kruvaziyer gemileriyle Kuşadası'na gelen misafirlerin ne istediğini ne beklediğini doğru anlayarak onların buraya daha fazla gelmeleri için elimizden gelen her şeyi yapmamız lazım. Bu yıl Kuşadası limanına gelecek olan gemi sayımız fena değil. Ancak, önümüzdeki yıllarda bu sayı oldukça iyi hale gelecek. Bu fırsatı bir kez daha geri tepmemeliyiz. Bu konuda elimizden gelen her şeyi yerinde ve zamanın da yapmamız lazım. Bize düşen sadece kenti düzeltmek, kenti turizm merkezine yakışır şekilde imar etmek değil. Aynı zamanda burada turizm kentine bakışı da değiştirmek. Turist gemiden indikten sonra ilk karşılayan hemşehrimizle onu buradan uğurlayan son hemşehrimizin de aynı bakış açısına sahip olması lazım. Evimize gelen bir misafiri karşılar gibi ve uğurlar gibi bu hizmeti vermemiz lazım. Hatalarından ders çıkartan bir kentiz. Turizmin ilklerindeniz ve sahip olduğumuz çok güzel değerler var. Efes ve Meryemana bölgemizde. Kentimizin kültürel doğal yapısı başta olmak üzere bütün bunların değerini çok iyi kavrayıp, kruvaziyer turizmi için elimizden gelen her şeyi yapmamız lazım" dedi.
Ege Port Kuşadası Limanı Genel Müdürü Aziz Güngör de 185 yolcu kapasiteli Le Bougainville'nin Kuşadası'na 5 sefer daha düzeleyeceğini hatırlatıp, gelecek yıl bu sefer sayılarının artacağını söyledi. Güngör, gemi acentesinin filosundaki diğer gemilerinde gelecek yıllarda Kuşadası'na seferler düzenleceğini kaydetti.
'Le Bougainville'nin, akşam Dikili Limanı'na gitmek üzere ilçeden ayrılacağı bildirildi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı