Kuşadası Kuşadası'nda doğal gaz hattının ikinci etabı için ilk kazma vuruldu

Kuşadası'nda doğal gaz hattının ikinci etabı için ilk kazma vuruldu

Paylaş
Kuşadası'nda doğal gaz hattının ikinci etabı için ilk kazma vuruldu

Kuşadası'nda doğal gaz hattının ikinci etabı için ilk kazma vuruldu

AYDIN'ın Kuşadası ilçesinde, CHP'li Belediye Başkanı Ömer Günel'in girişimiyle 2020'den 2019 yılına çekilen doğal gaz çalışmaları kapsamında Ege Mahallesi'nde ilk kazma vuruldu. Ege Mahallesi'nin ardından İkiçeşmelik Mahallesi ile sürecek olan doğal gaz hattı döşeme çalışmalarının en kısa süre içerisinde tamamlanmasının hedeflendiği bildirildi.

Kuşadası'nın tüm mahallelerinde doğal gaz kullanımının sağlanması amacıyla planlanan çalışmalar Ege Mahallesi ile başladı. Önceki yıllarda birkaç pilot bölgede uygulanan ve Kuşadası Belediye Başkan Ömer Günel'in girişimleri ile bir yıl öne çekilerek 2020'den 2019'a alınan doğal gaz hattı döşeme çalışmaları ile ilçenin kısa süre içerisinde doğal gaza kavuşturulmasıın hedeflendiği belirtildi.

Kuşadası'nda doğal gaz hattı döşeme çalışmalarını üstlenen şirketin Ege Mahallesi'nde başlattığı ilk çalışmaya katılarak incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Ömer Günel, buradaki boru hattı döşeme işleminin aralık ayında tamamlanacağını söyledi. Çalışmaların Ege Mahallesi'nin ardından İkiçeşmelik Mahallesi ile devam edeceğine dikkati çeken Başkan Günel, "2019 yılında Kuşadası'nda yaklaşık 30 kilometre doğal gaz alt yapı şebekesi yapılması planlanıyor. Bu çalışmayla 2019 yılının sonunda Kuşadası'nda toplam 120 kilometrelik doğal gaz alt yapı şebekesine ve 10 bini aşkın aboneye ulaşılması hedefleniyor. Mevcut abone sayısının 2019'un 8'inci ayı itibariyle 1420 olduğu düşünüldüğünde çalışmaların kapsamı daha iyi anlaşılacaktır" dedi.

KUŞADASI (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı