Gündem Kuşadası'nda iki plaj kirlilik yüzünden kapatıldı

Kuşadası'nda iki plaj kirlilik yüzünden kapatıldı

Paylaş
Kuşadası'nda iki plaj kirlilik yüzünden kapatıldı

Aydın Büyükşehir Belediyesi Altyapı Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü'nün Kuşadası'nda bulunan üç terfi istasyonunda yaşanan arıza nedeniyle pis suların denize karıştığının tespit edilmesi üzerine iki plaj vatandaşlara kapatıldı

Grup Sitesi ve Yılancı Burnu önündeki plajlar, şehrin kanalizasyon sisteminde yaşanan arıza nedeniyle akan pis su yüzünden Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce vatandaşlara kapatıldı.

Haberin Devamı

Aydın Büyükşehir Belediyesi Altyapı Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Daire Başkanlığı’nın yaptığı onarım çalışmaları sürerken, iki plajın bir süre kullanılamayacağı öğrenildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı il Müdürlüğü uzmanlarının vatandaşlardan gelen ihbar sonucu söz konusu plajlardan numune aldığı, kolibasili değerlerinin yüksek çıkması üzerine de plajların kapatılması, vatandaşların denize girmelerinin önlenmesi için Valilik kanalıyla ASKİ’yi, Kuşadası Kaymakamlığı ve Belediyesini uyardığı öğrenildi.

Konuyla ilgili hiçbir makam açıklama yapmazken, vatandaşlar ASKİ’yi onarımda yavaş hareket ettiği gerekçesiyle eleştirdi.

Grup Sitesi sakinlerinden Erhan Metin Güney, ilk kez böyle bir olayla karşılaştıklarını belirterek, "Denize akan lağım suları nedeniyle denize girmemiz yasaklandı. Zabıta ekipleri sahili şeritlerle kapatırken, görevliler yerli ve yabancı turistlerin denize girmelerini engelliyor. Yabancı dil bilmeyen görevliler, neden denize girilmemesi gerektiğini öğrenmek isteyen turistlere akan pis suyu göstererek izah etmeye çalıştılar. Bu durum Kuşadası turizmi için hiç iyi olmadı. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin, ASKİ’nin bir an önce bu konuya müdahale ederek çözmesini bekliyoruz. Üç gün oldu hiçbir gelişme yok" dedi.

Haberin Devamı

DHA