Merkez KÜSİ Adana Buluşması

KÜSİ Adana Buluşması

Paylaş
KÜSİ Adana Buluşması

KÜSİ Adana Buluşması

ADANA,(DHA)- KAMU - Üniversite- Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Adana Buluşması Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ve Çukurova Teknoloji Geliştirme Bölgesi ev sahihliğinde gerçekleştirildi.

Çukurova Teknoloji Geliştirme Bölgesi'ndeki toplantıya Vali Yardımcısı ve KÜSİ İl Planlama Kurulu Başkanı Murat Süzen, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Yardımcıları, KÜSİ Adana İl Temsilcisi Prof. Dr. Kadir Aydın, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri, sanayiciler ile akademisyenler katıldı. KÜSİ Adana İl Temsilcisi Prof. Dr. Kadir Aydın, bu güne kadar gerçekleştirilen KÜSİ faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgiler aktırdı. Prof. Dr. Aydın, Adana’nın Ar-Ge ve Yenilik Ekosistemi Endeksinde 5 lider ilden sonra Adana’nın lider takipçisi iller arasında yer aldığını ifade ederek ana hedeflerinin Adana’yı lider iller arasına yükseltmek olduğunu söyledi. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ise, sanayi toplumundan bilgi toplumuna geçişte bilimsel ve teknolojik ilerlemenin önemine vurgu yaparak bilime, teknolojiye, Ar-Ge ve yeniliğe kaynak ayıran ülkelerin gerek sosyal ve ekonomik refah sağlama, gerekse de küresel söz hakkı elde etme açısından diğer ülkelere göre daha üstün konumda olduklarını söyledi.
Vali Yardımcısı ve KÜSİ İl Planlama Kurulu Başkanı Murat Süzen ise sanayi firmalarının bilgi ve tecrübelerine Çukurova Üniversitesi ve diğer paydaşlarla katkı vererek önemli çalışmalar yaptıklarına dikkat çekerek, paydaşlarla bir araya gelerek KÜSİ çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.
Daha sonra Ar-Ge ve Teknoloji Politikaları Daire Başkanlığından Mithat Kaya “Ar-Ge teşvikleri Genel Müdürlüğü Faaliyetleri ve KÜSİP”, Ar-Ge ve Teknoloji Politikaları Daire Başkanlığından Orhun Melik Burhan “Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ), Bilim Teknoloji ve Sanayi Eğitimi Daire Başkanlığından Aynur Emre “Laboratuvar ve Araştırma Merkezleri Platformu” ve DMO Mersin Bölge Müdürü Levent Tuğ ise “DMO Tekno Katalog” sunumlarını katılımcılarla paylaştı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı