Gündem 'Kusursuz' dönüşüm

'Kusursuz' dönüşüm

Paylaş
'Kusursuz' dönüşüm

Ankara'da bir evde doğalgaz sızıntısından 7 gencin ölümü ardından BAŞKENTGAZ Genel Müdürü Veysel Karani kusurlu bulunmuştu ancak bilirkişi raporunda 'kusursuz' bulundu

YILBAŞI GECESİ FACİASI

Ankara Çankaya’da 2009’un ilk saatlerinde 7 genç doğalgaz zehirlenmesinden ölmüştü. Gençlerin üst katında oturan aile aynı gün sabah 05.00’te doğalgaz zehirlenmesi nedeniyle hastaneye gitmişti.

Apartmana giden belediye ekibi gençlerin evini kontrol etmemişti. Belediye ekibi ertesi gün tekrar kontrole gittiğinde gençlerin cesedini bulmuştu.

BİLİRKİŞİ RAPORU AÇIKLANDI

Hazırlanan iddianamede eski EGO (Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ.) Genel Müdürü İhsan Fincan ve eski BAŞKENTGAZ Genel Müdürü Veysel Karani Demir’in de aralarında bulunduğu 13 kişinin ‘tali kusurlu’ oldukları gerekçesiyle 15 yıla kadar hapisleri istenmişti. Dün yapılan duruşmada bilirkişi raporu açıklandı.

‘MÜDÜRLERİN KUSURLARI YOK’

Raporda İhsan Fincan ve Veysel Karani Demir’in de aralarında bulunduğu kamu görevlileri abonelere gerekli uyarıları yaptıkları gerekçesiyle kusurlu bulunmadı.

Raporda teknik servis yetkilileri, ev sahibi, kiracı ve müteahhit ile gençlerin evini kontrol etmeyen Başkent Doğalgaz Acil Yardım görevlisi kusurlu çıktı.

Duruşmaya katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, “Önceki duruşmalarda davacılara silah gösterildi” dedi.