Gündem Kütahya'daki orman yangını Bilecik'in Bozüyük ilçesine sıçradı

Kütahya'daki orman yangını Bilecik'in Bozüyük ilçesine sıçradı

Paylaş
Kütahya'daki orman yangını Bilecik'in Bozüyük ilçesine sıçradı

Kütahya'da iki ilçede çıkan orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılırken Domaniç'teki yangın, Bilecik'in Bozüyük ilçesine sıçradı. Kütahya Vali Vekili Sedat Oktar "Yangınlar kısmen kontrol altına alındı ancak öğle saatlerinde rüzgar çıkması bekleniyor. Rüzgar etkisini artırmazsa tamamen kontrol altına alabiliriz" dedi

Kütahya’nın Domaniç ve Emet ilçeleri ile Bilecik’in Bozüyük ilçesindeki orman yangınlarına 2 uçak, 14 helikopter, 174 arazöz, 20 dozer ve 850 personelle müdahale ediliyor.

Kütahya Vali Vekili Sedat Oktar, 10 Eylül’de Domaniç’in Çukurca beldesi yakınlarında çıkan ve dün öğle saatlerinde Emet ilçesine bağlı Kabaklar köyü civarında başlayan orman yangınlarıyla mücadele çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyledi.

'RÜZGAR ÇIKMAZSA KONTROL ALTINA ALIRIZ'

Yangınlara havadan ve karadan soğutma çalışmaları yapıldığını belirten Sedat Oktar, şunları kaydetti:



"Her iki bölgede de yangınlar gece boyunca sürdü. Ekiplerimiz gönüllü vatandaşlarımızın da desteğiyle sabaha kadar sürdükleri çalışmalar neticesinde yangının etrafını çevirerek yayılmasının önüne geçti. En büyük şansımız gece rüzgarın olmamasıydı. Yangınlar kısmen kontrol altına alındı ancak öğle saatlerinde rüzgar çıkması bekleniyor. Rüzgar etkisini artırmazsa gün içerisinde yangınları tamamen kontrol altına alabiliriz diye tahmin ediyorum."

HAVADAN VE KARADAN SOĞUTMA YAPILIYOR

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın da Kütahya’nın Domaniç ilçesindeki orman yangının rüzgarında etkisiyle il sınırlarına sıçradığını hatırlatarak "Rüzgar çıkmadan sabah erken saatlerde tüm ekipler alana dağılarak çalışmalara başladı. Havadan ve karadan soğutma çalışmaları yapılıyor. Yangının etkili olduğu bölgeyi koruma bantlarına aldık. Çalışmalara bölgede yaşayan gönüllü vatandaşlarımız da destek veriyor. İnşallah kısa sürede yangını tamamen kontrol altına alırız" ifadelerini kullandı.