Kütahya Kütahya'ya gelen öğretmenler Domaniç dağlarını gezdi

Kütahya'ya gelen öğretmenler Domaniç dağlarını gezdi

Paylaş
Kütahya'ya gelen öğretmenler Domaniç dağlarını gezdi

Kütahya'ya gelen öğretmenler Domaniç dağlarını gezdi

Mustafa YİĞİT/DOMANİÇ(Kütahya),(DHA)- TÜRKİYE'nin çeşitli illerinden Kütahya'ya gelen öğretmenler, "Seramorium'da Bilim ve Doğa Projesi" kapsamında Domaniç ilçesinde ve tarihi mekanlarda incelemelerde bulunup, uzmanlardan bilgi aldı
TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları tarafından desteklenen "Seramorium'da Bilim ve Doğa Projesi"kapsamında Türkiye'nin çeşitli illerinden Kütahya'ya gelen öğretmenler Domaniç dağlarında ve tarihi mekanlarnda incelemelerde bulundu. Pusula Arama Kurtarma ve Doğa Sporları (PADOK) lideri dağcılık antrenörü Zekiye Kaya tarafından 7 kilometrelik bir parkurda yürüyen öğretmenler, çam, kayın ve meşe ağaçlarının bir arada yetiştiği ender dağlardan biri olan Domaniç dağlarında, dağcılıkta kullanılan düğüm atma, ateş yakma, doğa da yaşama gibi konulardan uzmanlardan bilgi aldılar.
Proje eğitimleri hakkında açıklamalarda bulunan proje yürütücüsü Serkan Saruhan, öğretmenlerin yaşayarak öğrendikleri bir etkinlik olduğunu belirterek, "Proje kapsamında, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen 30 öğretmene Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinde görev yapan akademisyenler tarafından bilim ve doğa eğitimi verildi. Bu proje sayesinde eğitmenler eşliğinde grup çalışmaları, doğa yürüyüşü, botanik incelemeler, arkeolojik kazılar, tarihi, kültürel ve bilimsel saha çalışmaları gibi birçok etkinlik ile öğretmenlerin yaparak ve yaşayarak öğrenecekleri ve eğitim - öğretim hayatında öğrencilere konuları daha iyi anlatabileceklerdir. Bir hafta sürecek bu etkinliğimizde Kütahya'nın çeşitli mekanlarını eğitim amaçlı kullanıyoruz. Bugünde Domaniç Topuk Yaylası Tabiat Parkı'na geldik. Burada bir doğa yürüyüşü yapacağız ardından Hayme Ana Türbesi, Mızık Çamı gezileriyle devam edeceğiz. Sonrasında ise Çavdarhisar Aizanoi antik kenti gibi bir çok etkinliğimiz olacak" diye konuştu.

Haberin Devamı