Kumluca KUTSO'dan Ulusal Resim Çalıştayı

KUTSO'dan Ulusal Resim Çalıştayı

Paylaş
KUTSO'dan Ulusal Resim Çalıştayı

KUTSO'dan Ulusal Resim Çalıştayı

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - KUMLUCA Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) tarafından 6 gün süren resim çalıştayı düzenlendi.

KUTSO Sanat Günleri etkinlikleri kapsamında ulusal çapta katılımın sağlandığı 1. Ulusal Resim Çalıştayı düzenlendi. Olimpos'ta yapılan ve 6 gün süren çalıştayda ressamlar Yaşar Çallı, Çiğdem Çallı, Hasan Mutlu, Orhan Cebrailoğlu, Nail Kamacı, Reyhan Göl, Özden Özdemir, Gülşen Ekici, Hatice Bahçeci Dündar ve Mahmut Dündar birlikte çalışıp, fikir alışverişinde bulunma fırsatı buldu.

Ressam Orhan Cebrailoğlu, etkinliğin bir parçası olarak KUTSO Kumluca Merkez Ofisi bahçesinde canlı performans sergiledi. Yaklaşık 25 dakika süren canlı performans, özellikle çocukların ilgisini çekti.

Etkinliğin son gününde ressamlar çalışmalarını KUTSO Sergi Salonunda sergileyerek sanatseverle buluşturdu. Annesinin vefatı üzerine etkinlikten ayrılmak zorunda kalan Orhan Cebrailoğlu sergiye katılamadı.

Çalıştayı hazırlayan Finikeli ressam Hatice Bahçeci Dündar, “Bu KUTSO'nun bir organizasyonu. Daha doğrusu onlar bize sponsor oldu. Biz Finike Sanat Atölyesi olarak 3 resim sanatçısıyız. Ben, eşim Mahmut Dündar, arkadaşımız Reyhan Ekici ile beraber bu çalıştayı düzenlemek için yola çıktık. KUTSO'nun desteği ile bunu başardık. Bir hafta Olympos'ta kamp kurduk. Bizim dışımızda 7 resim sanatçısı daha var. Hepimiz 2 şer resim yaptık" dedi.

Sanatın toplumun her alanında çok önemli olduğunu belirten KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Hüdavendigar Günay ise şöyle dedi:

"Tarım ve turizm ile dünyada tanınan Batı Antalya'mızda sanatsal etkinliklerle de anılmak istiyoruz. KUTSO ve yerel sanatçılarımızla birlikte düzenlediğimiz bu resim çalıştayına katılarak bizlere çok güzel eserler bırakan ülkemizin değerli ressamlarına çok teşekkür ediyorum. Resim çalıştayımızı geleneksel hale getirmek ve düzenli olarak atölye etkinleri yapmayı planlıyoruz. Ayrıca değerli hocamız Prof. Dr. Orhan Cebrailoğlu'nun annesinin vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Aramızdan ayrılmak zorunda kalan değerli hocamıza başsağlığı, vefat eden kıymetli annelerine Allah'tan rahmet diliyorum."

Sergi açılış programı sonunda ressamlara çalıştaya yaptıkları değerli katkı anısına katılım belgesi takdim edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı