Yaşam Kutup ayısı evlat edinecekler

Kutup ayısı evlat edinecekler

Paylaş
Kutup ayısı evlat edinecekler

Doğal Hayatı Koruma Derneği'nin (WWF) Rusya temsilciliği, kutup ayılarını korumak amacıyla 'Kutup Ayısını Evlat Edin' kampanyası başlattı

WWF Rusya, resmi sitesinde yayımladığı açıklamada, "Kutup Ayısını Evlat Edin" kampanyasını başlattıklarını, Rusya’daki şirket ve kişileri yaklaşık 1000 ABD Doları yardım karşılığında ayı evlat edinmeye davet ettiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Kampanyaya ilişkin açıklama yapan yetkili Yekatrina Levitskaya, "evlat edinme"nin sembolik ve "uzaktan" olacağını belirterek, paraların kutup ayılarının doğal ortamda izlenmesi ve korunmasına harcanacağını aktardı. "Kutup Ayısını Evlat Edin" kampanyasının resmi açılışının 24 Kasım’da olacağını belirten Levitskaya, bu tarihten önce kutup ayısını evlat edinen şirketlere programın resmi ortağı olma şansını tanıyacaklarını kaydetti.

Kampanya gelirlerinin 5 yıldır yürütülen "Ayı devriyesi" programının güçlendirilmesine aktarılacağını ve ayı nüfusunu kayıt altına alan, doğal yaşam alanlarının güvenliğini sağlayan bu devriyelerin kaçak avlanmanın önüne geçeceğini belirten yetkililer, 2012 yılı sonuna kadar en az 500 ayıya "aile" bulmayı amaçlıyor. Kuzey Kutbu’nda sayıları 21 bini bulan kutup ayılarının 5-6 bini kutbun Rusya sınırları içerisinde yaşıyor.

Haberin Devamı

A.A.