Tarsus Kuvayi Milliye köşesi törenle açıldı

Kuvayi Milliye köşesi törenle açıldı

Paylaş
Kuvayi Milliye köşesi törenle açıldı

Kuvayi Milliye köşesi törenle açıldı

MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Tarsus Belediyesi, Tarsus'un düşman işgalinden kurtuluşunun 98’inci yıldönümü kutlama programı kapsamında Kerim Çeliktaş Türkocağı İlkokulu'nda Kuvayi Milliye Köşesi oluşturdu.
Tarsus'un kurtuluşunda en ön safta yer alan KuvayiMilliyeci şehit Molla Kerim ve silah arkadaşlarının olduğu köşe törenle açıldı. Törene, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, , Belediye Başkan Yardımcısı Av. Ünzile Kuru, Tarsus Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Başkanı Mehmet Topal, Tarsus Muharip Gaziler Derneği Başkanı Rasim Yuvarlakoğlu, Fatih Mahallesi Muhtarı Turgay Benli, Kerim Çeliktaş Türkocağı İlkokulu Müdürü Mehmet Ecer, okul öğretmenleri, öğrenciler ve vatandalar katıldı. Açılış öncesi okul öğrencileri kurtuluş kahramanları Molla Kerim ve silah arkadaşları hakkında yazdıkları şiirleri okudu. Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan; ‘’Molla Kerim ve silah arkadaşlarının Çukurova’nın kurtulması için verdikleri mücadele takdire şayandır. Allah hepsinin mekânını cennet etsin. Ülkemiz kanla, gözyaşıyla, acıyla kuruldu. Bizlere düşen kahramanlarımızın verdikleri mücadeleyi gençlerimize ve çocuklarımıza anlatmaktır” dedi.
Kaymakam Kadir Sertel Otcu ise; ‘’Biz bütün bu toprakları bizlere vatan yapan bütün ecdadımızın aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Bu topraklarda mücadele veren, şehit düşen, gazi olan bütün ecdadımızı, Kuvayi Milliyeci’lerimizi minnetle, şükranla, rahmetle anıyoruz. Bu aziz vatanı bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ve ebediyete intikal etmiş bütün şehitlerimizi tekrar anıyorum. Köşemiz inşallah bu güzel insanları hatırlamaya, anmaya, unutmamaya vesile olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı