Gündem Kuzey Irak'tan acı haber: 2 şehit

Kuzey Irak'tan acı haber: 2 şehit

Paylaş
Kuzey Irak'tan acı haber: 2 şehit

Irak'ın kuzeyinde teröristlerin roketatarlı saldırısı sonucu 2 askerimiz şehit oldu bir askerimiz de ağır yaralandı. Saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Hakan Ergin ve Uzman Çavuş Tayfur Uluçay’ın (26) acı haberi, memleketlerine ulaştı.

Kahreden haber Kuzey Irak'tan geldi. Irak'ın kuzeyinde teröristlerin roketatarlı saldırısı sonucu 2 askerimiz şehit oldu.

Haberin Devamı

Saldırıyla ilgili TSK'dan yapılan açıklamada "02 Haziran 2018 tarihinde Irak kuzeyinde yol yapım çalışması esnasında askeri iş makinesine bölücü terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen roketatarlı saldırı sonucunda, iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız ise ağır yaralanmıştır." denildi.

KOZAN'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şehit olan Uzman Çavuş Tayfur Uluçay’ın (26) acı haberi, memleketi Adana’nın Kozan ilçesindeki ailesine ulaştı.

Şehit Uzman Çavuş Tayfur Uluçay’ın şehit olduğu haberini Kozan ilçesi Yukarıkeçili Mahallesi’ndeki ailesine yetkililer verdi.

YARIN TOPRAĞA VERİLECEK

Acı haberi alan baba Kemal (58) ile anne Sultan Uluçay (47) gözyaşlarına boğuldu. Haberi alan komşuları ve yakınları, Türk bayrakları asılan şehit evine akın etti. Bekar olan Uzman Çavuş Tayfur Uluçay’ın yarın Yukarıkeçili Mahallesi’nde toprağa verileceği bildirildi.

Haberin Devamı

GİRESUN'A ACI HABER ULAŞTI

Uzman Çavuş Hakan Ergin'in acı haberini babasına İlçe Kaymakamı Yılmaz Kurt, Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu ve İlçe Garnizon Komutanı İsa Şen verdi. İlçede esnaf olan Baba Ahmet Ergin, iş yerinde ziyaretine gelerek acı haberi verenlere "Vatan sağ olsun" dedi.

3 YILLIK UZMAN ÇAVUŞTU

Bekar ve üç kardeşten en büyük olan şehit Hakan Ergin’in yaklaşık 3 yıldır Uzman Çavuş olduğu ve Malatya’da görevliyken geçici görevle PKK’ya yönelik operasyonlara katılmak için Kuzey Irak’ta bulunduğu öğrenildi.