Dünya Kuzey Kore lideri hakkında korkunç iddia, 'eğitim bakanını idam etti'

Kuzey Kore lideri hakkında korkunç iddia, 'eğitim bakanını idam etti'

Paylaş
Kuzey Kore lideri hakkında korkunç iddia, 'eğitim bakanını idam etti'

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kendi bakanını idam ettiği iddiası ortaya atıldı. Kuzey Kore liderinin daha önce de eniştesini köpeklere parçalattığı ve bir generali piranalara yem ettiği iddia edilmişti.

Kuzey Kore, dünyanın en dışa kapalı ülkesi olarak tanınıyor ve lideri Kim Jong-un istemediği sürece ülkeyle ilgili haber almak çok olası olmuyor. Kuzey Kore'yle ilgili flaş haberler ise uluslararası medyaya Güney Kore merkezli kaynaklar tarafından veriliyor. Ülkenin lideri Kim Jong-un, zalimliği ve verdiği acımasız kararlar ile tanınıyor. Kim, geçmişte eniştesini toplantıdan apar topar çıkarıp köpeklerle dolu bir kafese atmak ve bir generali de piranalara parçalatarak öldürtmesiyle gündeme gelmiş, dünya bu olaylar ortaya çıkınca dehşete kapılmıştı.

Haberin Devamı

Ülkesi koronavirüs salgınında ekonomik anlamda zor günler geçiren Kim Jong-un bir yandan görkemli askeri geçit törenleri düzenleyip düşmanlarına gözdağı verirken bir yandan da yaşanan krizleri ortaya koyarak herkesi şaşırtmıştı.

Ülkeden son aylarda gelen haberlere göre ise Kim, Kovid-19'a yakalanan vatandaşlarını kurşuna dizerek infaz ettiriyordu. ancak yaptığı resmi açıklamalarda Kuzey Kore'de hiç koronavirüs vakası olmadığı ifade ediliyordu.

GÖRÜNTÜLÜ ARAMA SEBEBİ OLDU

Mirror ve New York Post'ta yer alan haberlere göre Kim Jong-un Eğitim Bakanı'nı 'yeterli görüntülü arama gerçekleştirmediği' için idam etti. Kuzey Kore rejiminin ilkelerini uygulamada da başarısız bulunan Eğitim Bakanı görüntülü arama suçu dışında ayrıca bakanlığın iş yükünden de şikayetçi olmuştu.

Haberin Devamı

Güney Kore kaynaklı Daily NK konuyla ilgili haberini Kuzey Kore rejimindeki Organizasyon ve Rehberlik Departmanı'ndan (ODG) sızan bir belgeye dayandırdı. ODG'nin soruşturmasında eğitim komisyonunun başarısızlığı araştırıldı, bazı eğitimcilerin hükümetin politikalarını eleştirdiği belirlendi.

Eğitim Bakanı'nın adı haberlerde sadece 'Park' olarak belirtildi ve 50'li yaşlarında olduğu ifade edildi.