Kuzu külbastı nasıl yapılır? Kuzu külbastı tarifi, malzemeleri, yapılışı, püf noktaları

Misafirleriniz için enfes bir menüz sunmak istiyorsanız, iyi bir et yemeğine ihtiyacınız var demektir. Hem çocukların hem de büyüklerin zevkle yiyebileceği kuzu külbastı ile sofranız hem lezzetli hem de doyurucu olacak. Doğru bir şekilde marine edilirse ve kurutmadan pişirilirse, kuzu külbastının muhteşem olmaması için hiçbir sebep yok. Ancak püf noktalarını bilmek gerekiyor. İşte kuzu külbastı için malzemeler, eti kurutmamanın püf noktaları ve kuzu külbastı yapılışı...

05 Aralık 2021, Pazar 12:14 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
KUZU KÜLBASTI İÇİN MALZEMELER

KUZU KÜLBASTI İÇİN MALZEMELER

  • 500 gr kuzu külbastı eti
  • 2 çay bardağı zeytinyağı
  • 5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Yemeğe başlamadan önce eti marine edin

Yemeğe başlamadan önce eti marine edin

  • Malzemeleri bir kenara ayırdıktan sonra, yemek yapmadan önce kuzu etini marine etmeniz gerekiyor.
  • Eti kesinlikle yıkamayın. Aksi durumda ne yaparsanız yapın etiniz yumuşak olmaz.
  • Kuzu etini en az 2 saat boyunca marine ederseniz çok daha lezzetli olur.
  • Etiniz marine olduktan sonra yemeğe başlayabilirsiniz.


Kuzu eti nasıl marine edilir?

  • Sarımsakları rendeleyin.
  • Derin bir kabın içine zeytinyağını alın, içerisine sarımsakları ve baharatları ekleyin.
  • Hazırladığınız bu marineye etleri koyun.
  • İyice yoğurarak, marinenin etlerin her yanına nüfuz etmesini sağlayın.
  • Kabın ağzını streç filmle kapayın ve bu şekilde buzdolabında minimum 2 saat bekletin.

KUZU KÜLBASTI NASIL YAPILIR?

KUZU KÜLBASTI NASIL YAPILIR?

  1. Döküm bir tavayı ocağa alın ve 10 dakika kadar tavayı ısıtın.
  2. Döküm tava ısınıp üstünden dumanlar çıkmaya başlayınca altını kısın ve etleri tavaya alın.
  3. 15 saniyede bir çevirerek, her bir parçayı yaklaşık 4 dakika kadar pişirin.
  4. Bu orta pişmiş bir et elde etmenizi sağlayacak. Daha çok pişmiş isterseniz pişirme süresini uzatabilirsiniz.
  5. Pişirdiğiniz etleri çelik bir tencerenin içerisine alın ve servisten önce tencerenin kapağı kapalı olarak yaklaşık 5 dakika etleri dinlendirin.

KUZU KÜLBASTI NASIL SERVİS EDİLİR?

KUZU KÜLBASTI NASIL SERVİS EDİLİR?

  • Hala sıcak olan döküm tavada ikiye böldüğünüz domatesleri ve biberleri de közleyin.
  • Kuzu külbastıyı, pirinç pilavı eşliğinde, közlenmiş domates ve biberlerle servis edin.
  • Kuzu külbastıyı dilerseniz haşlanmış mevsim sebzeleriyle, örneğin karnabahar, brokoli, havuç ile servis edebilirsiniz.

Dilerseniz kuzu külbastıyı isterseniz parmak dilim isterseniz elma dilim patateslerle servis edebilirsiniz.

  • Bunun için patatesleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın.
  • Üzerine 1,5 kaşık zeytinyağı dökün.
  • Sarımsakları ince ince doğrayın.
  • Tepsiye serpiştirin.
  • Arzunuza göre kekik, fesleğen, maydonoz gibi yeşillikleri ince ince kıyıp daha zengin bir fırın patates yapabilirsiniz.
  • Patatesler hafif renk alınca fırından alın.

Afiyet olsun.


Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (5 Aralık 2021)