Eğitim - Kariyer KYK 2022 burs ücretleri ne kadar olacak? KYK burs ödemeleri başladı mı?

KYK 2022 burs ücretleri ne kadar olacak? KYK burs ödemeleri başladı mı?

Paylaş
KYK 2022 burs ücretleri ne kadar olacak? KYK burs ödemeleri başladı mı?

KYK 2022 burs ücretleri, burs başvuru sonuçlarının Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açıklanmasının ardından yeniden gündeme geldi. Bakanlığın paylaştığı verilere göre bu yıl 838 bin öğrenci burs başvurusunda bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısının ardından yeni rakamları açıkladı. Peki, KYK 2022 burs ücretleri ne kadar olacak? KYK burs ödemeleri başladı mı? İşte ayrıntılar…

KYK 2022 burs ücretlerinin ne kadar olacağı başvuruları sonuçlanan öğrencilerin en çok merak ettiği konulara arsında yer alıyor. Bu yıl başvuruda bulunan öğrencilerden gerekli kriterlerini taşıyan öğrenciler, karşılıksız burs alma hakkı elde ederken, diğer öğrencilerde öğrenim kredisi adı altında geri ödemeli olarak KYK’dan ücretlerini almaya başlayacak. KYK burs ücretlerine ilişkin açıklama ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi.

Haberin Devamı

KYK 2022 BURS ÜCRETLERİ NE KADAR OLACAK?

KYK burs ücretleri her yıl yeniden veriliyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından 2021 yılında aylık olarak lisans öğrencilerine 650 TL, yüksek lisans öğrencilerine 1300 TL, doktora öğrencilerine ise 1950 TL burs ve öğrenim kredisi verildi. 2022 yılına kadar alınacak burs ücretlerinde de bu miktarda devam edilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısının ardından yaptığı Millete Sesleniş konuşmasında 2022 yılında geçerli olacak KYK burs ücretlerini de açıkladı. Buna göre, lisans öğrencilerinde 850 TL, yüksek lisans öğrencilerinde bin 700 TL, doktora öğrencilerinde 2 bin 550 TL KYK bursu ödenecek.

Diğer yandan KYK burs ve kredileri yaz tatilleri dahil de olmak üzere yılın her ayı ödeniyor. Burs ödemeleri her ayın ilk günlerinde yapılıyor ancak ödemeler öğrencilerin T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre farklı günlerde gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

KYK BURS ÖDEMELERİ BAŞLADI MI?

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın resmi intternet sayfasından yapılan duyuruya göre, göre burs-kredi başvurusu yaparak taahhütnamesini en geç 19 Aralık saat 23.59’a kadar onaylayan yükseköğrenim öğrencilerinin Ekim ayından geçerli üç aylık burs-kredileri ay sonuna kadar hesaplarına yatırılacak.