Gündem KYK borçları silinecek mi? Kanun teklifi geçti mi?

KYK borçları silinecek mi? Kanun teklifi geçti mi?

Paylaş
KYK borçları silinecek mi? Kanun teklifi geçti mi?

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) kanun teklifi vererek KYK kredi borçlarının silinmesini talep etti. Bu gelişmeyle birlikte yüz binlerce üniversite mezunu, konu hakkında detaylı bilgi almak istedi ve araştırmaya koyuldu. Kanun teklifi geçti mi?

Üniversitede örgün eğitim görüp KYK kredisi almayan yoktur. Üniversite yıllarında alınan bu burslar mezun olduktan sonra insanlara bir yük doğuruyor. Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, talepleri göz önünde bulundurarak "Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun, yüksek öğrenim gören ve yönetmelikle düzenlenecek esaslar çerçevesinde yeterlikleri ve ihtiyaçları belirlenecek öğrencilere karşılıksız olarak öğrenim ve katkı kredisi vermesi, ayrıca hâlihazırda bu kredileri almakta olanlar ile bunlara ilişkin borcu olanların söz konusu kredi borçlarının silinmesi amaçlanmaktadır." şeklinde TBMM'ye bir kanun teklifi verdi.

Kanun teklifiyle birlikte yüz binlerce mezun için heyecanlı bekleyiş başladı. Eğer kanun teklifi kabul edilirse KYK kredi borçları silinecek.

KANUN TEKLİFİ GEÇTİ Mİ?

351 Sayılı Yükseköğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, 5 Nisan 2018 tarihinde Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor komisyonuna ulaştı. TBMM'de yakın zamanda oylanacak.

KYK ÖĞRENİM KREDİSİ BORCU EVLENİNCE SİLİNİR Mİ?

KYK'dan öğrenim kredisi alan adayların cevabını en çok merak ettiği sorulardan biri, öğrenim kredilerinin evlilik durumunda silinip silinmeyeceği. Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun mevzuatlarında evlilik durumunda borçların silindiğine dair bir bilgi bulunmamaktadır. Bu konu hakkındaki söylentiler gerçeği yansıtmamaktadır. Ancak, bu durum geçmişte birkaç defa TBMM'de konuşulmuş ama bir sonuca varılmamıştır. Dolayısıyla, KYK'dan öğrenim kredisi almış her T.C. vatandaşı, zamanı geldiğinde bu borcu kurumu ödemek zorundadır.