Gündem KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Paylaş
KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK burs başvuruları için yüz binlerce kişi işlemlerini tamamladı. 15-21 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen başvurular sonrası adaylar sonuçlar hakkında bilgiye ulaşmaya çalışıyor. "KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusu ise aramalarda gündemde...

Üniversite kayıt işlemlerinin sona ermesinin hemen ardından 15 Ekim'de KYK burs başvuruları başladı. Öğrenciler 21 Ekim'e kadar başvurularını tamamladı. Pazartesi günü ise KYK burs sonuçları merak edilmeye başlandı. Devletten burs almak için uğraş veren adaylar şimdi "KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusuna yanıt arıyor.

Haberin Devamı

KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK burs sonuçlarına ilişkin KYK'nin resmi sitesinden ve sosyal medya hesaplarından yapılmış bir duyuru yok. Geçen seneki süreci incelediğimizde 24 Ekim'de biten başvuruların 16 Kasım'da açıklandığını görüyoruz. Aradan geçen 23 günü hesaba katarsak 2018 KYK burs sonuçlarının 13-15 Kasım tarihleri arasında açıklanması bekleniyor.

BURS NE ZAMAN KESİLİR

Üniversiteler tarafından Kredi Yurtlar Kurumuna öğrencinin başarısız olduğuna dair bilgi verilmesi halinde burs, krediye dönüşür.

BURSTAN KİMLER YARARLANABİLİR

Ön lisans öğrencileri, lisans öğrencileri, iki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, (intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)

Haberin Devamı

Yüksek Lisans (master ve doktora) öğrencileri, (hazırlık sınıfında burs verilmez)

ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler, kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre amatör milli sporcu olan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir.