Gündem KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Kesin tarih belli mi?

KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Kesin tarih belli mi?

Paylaş
KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Kesin tarih belli mi?

KYK burs başvuruları dün gece son buldu. Yüz binlerce kişinin başvurusunun ardından en çok merak edilen konu sonuçlar oldu. Adaylar, özellikle de yeni başvuru yapanlar, "KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusunu sormaya başladı. İşte detaylar...

"KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusu son bir haftanın en önemli konularından biri olacak. Dün gece son bulan başvurular sonrası gözler KYK'da... Devletin vereceği burstan yararlanmak isteyen yüz binlerce üniversite öğrencisi kesin tarih hakkında detaylı bilgi almak istiyor. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK burs sonuçlarına ilişkin KYK'nın resmi sitesinden ve sosyal medya hesaplarından yapılmış bir duyuru yok. Geçen seneki süreci incelediğimizde 24 Ekim'de biten başvuruların 16 Kasım'da açıklandığını görüyoruz. Aradan geçen 23 günü hesaba katarsak 2018 KYK burs sonuçlarının 13-15 Kasım tarihleri arasında açıklanması bekleniyor.

BURS, ÖĞRENİM KREDİSİ VE KATKI KREDİSİ ARASINDAKİ FARK

T.C. vatandaşı yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.

Öğrenim Kredisi, yüksek öğrenim gören T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır.

Haberin Devamı

Katkı Kredisi ise yüksek öğretim kurumlarında bir öğrenci için cari hizmet ödeneği karşılığı Bakanlar Kurulunca tespit edilen miktarın devlet katkısı dışında kalan ve borçlanma karşılığı kurumca öğrenci adına öğretim kurumu hesabına ödenen paradır.

HATALI BAŞVURULAR GEÇERSİZ SAYILACAK

Öğrencilerin başvuru sırasında herhangi bir sorun yaşamamaları için öncelikle e-Devlet’e girerek okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri, bilgilerinde hata olan öğrencilerin üniversitenin öğrenci işleriyle görüşmeleri gerekiyor. Hatalı ya da eksik öğrenim bilgisiyle yapılan başvurular geçersiz sayılacak.