Eğitim - Kariyer KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? 2021 KYK burs başvuru tarihleri belli oldu mu? 2021-2022 KYK bursu ne kadar, kaç TL?

KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? 2021 KYK burs başvuru tarihleri belli oldu mu? 2021-2022 KYK bursu ne kadar, kaç TL?

Paylaş
KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? 2021 KYK burs başvuru tarihleri belli oldu mu? 2021-2022 KYK bursu ne kadar, kaç TL?

KYK burs başvuruları, akademik takvimin başlamasına kısa süre kala üniversite öğrencilerinin gündeminde yer almaya devam ediyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu her yıl, belirli şartları taşıyan binlerce öğrenciye karşılıksız burs veriyor. Peki, KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? 2021-2022 KYK burs başvuru tarihleri belli oldu mu? 2021 KYK bursu ne kadar, kaç TL?

KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? 2021 KYK burs başvuru tarihleri belli oldu mu? 2021-2022 KYK bursu ne kadar, kaç TL? soruları son günlerde yoğun şekilde araştırılıyor. Başvuruların e-devlet üzerinden yapıldığı KYK burs başvuruları komisyonlar tarafından değerlendirmeye alınıyor ve ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen öğrenciler, Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan karşılıksız burs alma hakkı kazanıyor…

Haberin Devamı

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

KYK burs başvurularının ne zaman başlayacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi. Burs başvurularının başlaması için öncelikle üniversite kayıt tarihlerinin sona ermesi bekleniyordu. 2021 Üniversite kayıtları 10 Eylül Cuma günü itibariyle sona erdi. Bundan sonraki süreçte, yine eylül ayı içerisinde KYK burs başvurularının başlaması bekleniyor.

Diğer yandan KYK burs başvurularının tamamlanması ve başvurularının değerlendirme süreçlerinin sona ermesinin ardından üniversite öğrencileri ilk burs ödemelerini başvuru tarihine göre ocak veya şubat aylarında alabiliyor.

E-DEVLET KYK BURS BAŞVURU SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

KİMLER KYK BURS BAŞVURUSU YAPABİLİR?

  • Lisans öğrencileri,
  • Ön lisans öğrencileri,
  • Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri, (hazırlık sınıfında burs verilmez)
  • İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez
  • ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk 100’e giren öğrenciler,
  • Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler,

2021-2022 KYK BURSU NE KADAR, KAÇ TL?

Haberin Devamı

2021-2022 KYK bursunun ne kadar olduğu henüz belli değil. Ancak geçtiğimiz yıl,

  • Lisans öğrencilerine 650 TL
  • Yüksek Lisans öğrencilerine 1300 TL
  • Doktora öğrencilerine 1950 TL KYK bursu verilmişti.