Gündem KYK burs e-Devlet taahhütname için son gün! Burslar ne zaman yatacak?

KYK burs e-Devlet taahhütname için son gün! Burslar ne zaman yatacak?

Paylaş
KYK burs e-Devlet taahhütname için son gün! Burslar ne zaman yatacak?

KYK burs sonuçları geçen hafta açıklandı. Burs almaya hak kazanan üniversite öğrencilerinin e-Devlet üzerinden taahhütname onaylamasını yapması gerekiyor. Son gün ise bugün saat 23.59'a kadar... Öte yandan burs ve öğrenim kredisi alanların şu sıralar en çok sorduğu soru ise: "Burslar ne zaman yatacak?"

KYK burs sonuçları beklenen tarihte yani 13 Kasım'da açıklanmıştı. Sonuçların ilan edilmesiyle birlikte KYK önemli bir duyuru geçerek "Sevgili gençler, beklenen gün geldi, KYK burs/kredi sonuçları açıklandı. 18 Kasım’a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerinizi onaylamayı unutmayın!" dedi. Bugün taahhütname onayı için son gün... Öğrenciler bu gece saat 23.59'a kadar işlemlerini bitirmesi gerekiyor yoksa hak ettikleri burslar yanacak.

Haberin Devamı

KYK BURSLARI NE ZAMAN YATACAK?

KYK'dan burs ya da kredi almaya hak kazanan öğrencilerin paralarını almaları için öncelikle taahhütnamelerini onaylamaları gerekiyor. Taahhütnamesini onaylayan öğrencilere 2018-2019 eğitim öğretim yılı başı olan ekim ayından itibaren ödeme yapılacak. Taahhütnamesini onaylamayan öğrencilere ödeme yapılmayacak. Burs/krediler Ocak 2019 yılından itibaren ödenmeye başlanacak.

BURS MİKTARI 500 TL OLDU

Burs/kredi Ocak 2018’den bu yana lisans öğrencilerine aylık 470, yüksek lisans öğrencilerine 940, doktora öğrencilerine de 1410 lira olarak ödeniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz ay Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde öğrencilere müjdeyi vermiş ve burs/kredi miktarını önümüzdeki yıl itibarıyla lisansta 500, yüksek lisansta 1000, doktorada da 1500 liraya yükseltme kararı aldıklarını açıklamıştı.

Haberin Devamı