Eğitim - Kariyer KYK burs sonuçları açıklandı (KYK burs ve kredi sorgulama ekranı)

KYK burs sonuçları açıklandı (KYK burs ve kredi sorgulama ekranı)

Paylaş
KYK burs sonuçları açıklandı (KYK burs ve kredi sorgulama ekranı)

Binlerce öğrencinin merakla beklediği KYK burs başvuru sonuçları açıklandı. 2018 KYK burs ücretleri ne kadar olacak? İşte 2017 KYK burs ve geri ödemeli burs başvuru sonuçlarıyla ilgili bütün detaylar...

KYK'nın resmi internet adresini ziyaret eden üniversite öğrencileri KYK burs ve geri ödemeli burs başvuru sonuçlarının naçıklanıp açıklanmadığını merak ediyordu. KYK burs başvuru sonuçları az önce açıklandı.

Öğrencilerin ekonomik, eğitim ve sosyal durumlarının incelenmesi tamamlandıktan sonra sonuçlar ilan edildi. Sonuçların ilan edilmesiyle öğrencilerin e-Devlet üzerinden taahhütname onaylaması gerekiyor. Taahhütname onaylamayanlara burs ve kredi verilmeyecek.

>> KYK BURS VE KREDİ SONUÇLARINI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

İşte öğrencilerin üniversite hayatı boyunca gerekli şartlara uyması halinde alacağı KYK burs başvuru sonucu ile ilgili tüm detaylar...


2018 KYK BURS ÜCRETLERİ BU YIL NE KADAR?

Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre lisans ve önlisans bölümünde okuyan üniversite öğrencileri KYK’dan 470 TL alacak. Yüksek lisans yapanlar 940 TL, doktora yapanlar ise 1410 TL kurum tarafından alacaklar. Son 5 yılda burs ücretleri: 2014 yılında 300 TL, 2015 yılında 330 TL, 2016 yılında 400, 2017 yılında 425 ve 2018 yılında 50 TL zam gelerek 475 TL oldu.

BAŞARISIZ OLMA DURUMUNDA BURS KESİLİR Mİ?

Öğretim kurumunca başarısız olduğu bildirilen öğrencilerin bursu kesilir ve tekrar burs verilmez. Bursu kesilen öğrencilere burslarının kesildiği tarihten itibaren Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliği'nde belirlenecek esaslara göre kredi verilebilir.

BAŞARISIZLIK KRİTERİ NEDİR?

Çoğu zaman kalan ders saatine göre başarısızlık kanaatine bakılır. Eğer alınmış olan derslerden yıl sonunda 4 ve daha fazla kalmış ders var ise o öğrencinin burs alma hakkı iptal olur.

BURS VE KREDİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILIR?

Burs ve kredi ödemeleri öğrencilerin T.C. kimlik numarasının son hanesine göre her ayın farklı günlerinde yapılır. T.C. kimlik numarasının son hanesi 2 olanlar ayın 7’sinde, 4 olanlar ayın 8’inde, 6 olanlar ayın 9’unda ve 8 olanlar da ayın 10’unda burs ve kredi ödemelerini alabilirler.

BURS VE KREDİ ARASINDAKİ FARK NE?

Burs ve kredi aylık olarak, öğrenim süresi boyunca öğrenciye verilir. Burs karşılıksız, kredi ise karşılıklıdır. Kredi alan öğrenci, öğrenim süresi sona erdikten sonra peşin olarak ya da taksitle geri ödeme yapar. Bursta ise geri ödeme yoktur. Öğrencinin derslerinde yeterli başarıyı sağlayamaması, okulu dondurması gibi durumlar karşısında bursu kesilir. Bir öğrenci hem burs hem de kredi alamaz.

BURSTAN ÖNCELİKLİ OLARAK KİMLER FAYDALANACAK?

Şehit, gazi çocukları, anne ve babası vefat edenler, tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporu ile yüzde 40 ve üzerinde engelli olduğunu belgelendirenler, lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar, Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar ve milli sporcular ilgili belgeleri ibraz ettikleri takdirde KYK bursundan öncelikli olarak faydalanacak.

Başvuru esnasında öncelik durumu olduğunu beyan eden öğrencilerin ilgili belge ile durumunu anlatan dilekçeyi "Söğütözü Mahallesi 2176 Sokak No: 25 Çankaya /Ankara" adresindeki Kredi Dairesi Başkanlığına 5 Kasım 2017 tarihine kadar elden veya posta yoluyla teslim etmeleri gerekiyor.

Başvuru sırasında yaşanabilecek sorunlarla ilgili KYK’nın Kurumsal İletişim Merkezi 444 1961 ya da resmi Twitter destek hesabı KYK_DESTEK haftanın yedi günü 24 saat hizmet veriyor.

Haberin Devamı