Gündem KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

Paylaş
KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK burs başvuru işlemleri bugün sona eriyor. Başvurularını yapanların aklında ise tek bir soru var: KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? Yüz binlerce öğrenci bu sorunun cevabını şimdi KYK'den bekliyor. İşte detaylar

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? Yüz binler bugün bu konuya kilitlenmiş vaziyette... Başvuruların bugün sona erecek olması adayların heyecanını ikiye katlerken gözler KYK'ye çevrilmiş durumda... Devletten burs almak isteyen üniversite öğrencileri bu vesileyle KYK'nin sitesini deyim yerindeyse arşınlıyorlar.

Haberin Devamı

KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK burs sonuçlarına ilişkin KYK'nin resmi sitesinden ve sosyal medya hesaplarından yapılmış bir duyuru yok. Geçen seneki süreci incelediğimizde 24 Ekim'de biten başvuruların 16 Kasım'da açıklandığını görüyoruz. Aradan geçen 23 günü hesaba katarsak 2018 KYK burs sonuçlarının 13-15 Kasım tarihleri arasında açıklanması bekleniyor.

BURS, ÖĞRENİM KREDİSİ VE KATKI KREDİSİ ARASINDAKİ FARK

T.C. vatandaşı yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır. Öğrenim Kredisi, Yüksek öğrenim gören T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır. Katkı Kredisi ise yüksek öğretim kurumlarında bir öğrenci için cari hizmet ödeneği karşılığı Bakanlar Kurulunca tespit edilen miktarın Devlet katkısı dışında kalan ve borçlanma karşılığı Kurumca öğrenci adına öğretim kurumu hesabına ödenen paradır.

Haberin Devamı

HATALI BAŞVURULAR GEÇERSİZ SAYILACAK

Öğrencilerin başvuru sırasında herhangi bir sorun yaşamamaları için öncelikle e-Devlet’e girerek okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri, bilgilerinde hata olan öğrencilerin üniversitenin öğrenci işleriyle görüşmeleri gerekiyor. Hatalı ya da eksik öğrenim bilgisiyle yapılan başvurular geçersiz sayılacak.