Gündem KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK'dan açıklama geldi mi?

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK'dan açıklama geldi mi?

Paylaş
KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK'dan açıklama geldi mi?

KYK, burs sonuçları için açıklama yaptı mı? Başvuru yapan üniversite öğrencileri hemen hemen her gün Kredi Yurtlar Kurumu'nun sitesine girip, bir duyuru var mı diye kontrol ediyor. Ayrıca sosyal medya hesapları da yakından takip altında

KYK burs başvuru işlemleri 15-21 Ekim tarihleri arasında gerçekleşti. Başvuruların üzerinden 15 gün geçti fakat KYK'dan hiçbir resmi açıklama gelmedi. Bu nedenle başvuru yapan üniversite öğrencileri günbegün resmi siteyi kontrol edip kesin sonuçların tarihini öğrenme çabası içerisinde... Öte yandan sonuçlar açıklandığında ücretlerin ne zaman yatacağı da merak ediliyor.

Haberin Devamı

KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edildiği için süreç uzayabiliyor. KYK burs sonuçlarına ilişkin KYK'nın resmi sitesinden ve sosyal medya hesaplarından yapılmış bir duyuru yok. Geçen yılki süreç ele alındığında 24 Ekim'de biten başvuruların 16 Kasım'da açıklandığı görülüyor. Aradan geçen 23 günü hesaba katarsak 2018 KYK burs sonuçlarının 13-15 Kasım tarihleri arasında açıklanacağı tahmin ediliyor.

KYK BURSLARI NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan konuşmasında, "Buradan öğrencilerimize bir de müjde vermek istiyorum lisansta 500 lira, yüksek lisansta 1000 lira, doktora da 1500 liraya yükseltme kararı aldık" dedi.

Haberin Devamı

KYK BURSLARI NE ZAMAN YATACAK?

İlk defa yükseköğretim programına kayıt yaptıran öğrenciler için ödemeler ocak ayında başlayacak. İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibariyle (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılacak. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında ödeme yapılmaktadır.