Gündem KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? Yarın mı açıklanıyor?

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? Yarın mı açıklanıyor?

Paylaş
KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? Yarın mı açıklanıyor?

KYK burs sonuçları için beklentiler yükseldi. Sonuçlar için gözler yeni haftaya çevrilmiş durumda... Yüz binler, pazartesi gününe kilitlenirken "KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusu şu sıralar daha da sıklaşmış durumda...

"KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusu yeni bir haftaya girilirken en çok aratılan konuların başında geliyor. Geçen yılki zaman dilimi baz alındığında sonuçların bu hafta açıklanması bekleniyor. Bu nedenle Kredi Yurtlar Kurumu'nun resmi ve sosyal medya hesabı da sık sık kontrol ediliyor.

Haberin Devamı

KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

KYK burs sonuçlarına ilişkin KYK'nın resmi sitesinden ve sosyal medya hesaplarından yapılmış bir duyuru yok. Başvuruların üzerinden bugün itibarıyla 19 gün geçti. Geçen yılki süreç ele alındığında 24 Ekim'de biten başvuruların 16 Kasım'da açıklandığı görülüyor. Aradan geçen 23 günü hesaba katarsak 2018 KYK burs sonuçlarının 13-15 Kasım tarihleri arasında açıklanacağı tahmin ediliyor.

KYK BURSLARI NE ZAMAN YATACAK?

İlk defa yükseköğretim programına kayıt yaptıran öğrenciler için ödemeler ocak ayında başlayacak. İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibariyle (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılacak. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

Haberin Devamı

ÇALIŞAN ÖĞRENCİLERİN KREDİ KESİLME ENGELİ KALDIRILDI

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun yönetmeliğinde yer alan maddeler nedeniyle herhangi bir işte çalışan öğrencilerin aldığı kredi kesilmekte yurtta barınma imkanları sonlanabilmekteydi. Resmi Gazete'de yayımlanan bilgilere göre yeni dönemde öğrenciler, asgari ücretle çalışırken kredilerini de almaya devam edebilecek.

KYK'ya bağlı yurtlarda kalıp burs veya kredi alan öğrenciler en fazla asgari ücret seviyesinde çalışabilirken, KYK yurdunda kalmayan ancak burs veya kredi alanlar ise herhangi bir ücretle çalışabilecek.

BURSUN GERİ ÖDEMESİ VAR MI?

Kurum gerekli gördüğü takdirde burs alan öğrencilerin belge veya durumlarını araştırabilir. Araştırma sonucunda öğrencinin belgelerinde veya durumunda gerçeğe aykırı bir hususun tespit edilmesi halinde bursu kesilir. Ödenen bursların tamamı öğrenim kredisi borcuna dönüştürülerek, 18/01/1997 tarihli ve 22881 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliğinde belirlenen esaslara göre tahsil edilir.

Öğrenim görmekte olduğu öğretim kurumundan en az bir yarıyıl uzaklaştırma cezası alanların bursları, ceza aldığı tarih itibariyle kesilir. Verilen disiplin cezasının öğretim kurumunca geç bildirilmesi halinde ise cezanın verildiği tarihten sonra yapılan . Bu tarihten sonra ödenen burs miktarları öğrenim kredisi borcuna dönüştürülerek, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre tahsil edilir.

Haberin Devamı

Öğrenciye burs verilmekte iken, bursun kesilmesini gerektirecek bir durum ortaya çıktığında, bursun kesilmesini gerektiren durumun gerçekleştiği tarih itibariyle bursu kesilir. Bu tarihten sonra ödenen burs miktarları öğrenim kredisi borcuna dönüştürülerek, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre tahsil edilir.