Gündem KYK burs sonuçlarında sona doğru yaklaşılıyor! Burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK burs sonuçlarında sona doğru yaklaşılıyor! Burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

Paylaş
KYK burs sonuçlarında sona doğru yaklaşılıyor! Burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK burs sonuçları için yavaş yavaş sona geliniyor. Kasım ayının ilk çeyreği sona ererken "KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusuna hız verilmiş durumda...

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? 15-21 Ekim tarihleri arasında KYK burs başvuru işlemleri yapıldı. Sürecin sona ermesi nedeniyle yüz binlerce kişi sonuç tarihine odaklandı. Kredi Yurtlar Kurumu'ndan resmi bir açıklama hala yapılmadığı için heyecan katsayısı da gitgide artıyor.

Haberin Devamı

KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edildiği için süreç uzayabiliyor. KYK burs sonuçlarına ilişkin KYK'nın resmi sitesinden ve sosyal medya hesaplarından yapılmış bir duyuru yok. Geçen yılki süreç ele alındığında 24 Ekim'de biten başvuruların 16 Kasım'da açıklandığı görülüyor. Aradan geçen 23 günü hesaba katarsak 2018 KYK burs sonuçlarının 13-15 Kasım tarihleri arasında açıklanacağı tahmin ediliyor.

KYK BURS MİKTARI NE KADAR?

2018-2019 eğitim-öğretim yılı için aylık burs-kredi miktarı,

Lisansta 500 TL

Yüksek Lisansta 1.000 TL

Haberin Devamı

Doktorada 1.500 TL

KYK BURSLARI İÇİN TAAHHÜTNAME ONAYI DETAYI

KYK burs başvuru sonuçları sonuçları açıklandıktan sonra, burs veya kredi kazanan üniversite öğrencileri, E-Devlet üzerinden taahhütname onayını onaylaması gerekiyor. Burs kazanıldığı taktirde, üniversite öğrencisi taahhütnameyi onaylamazsa burstan yararlanamıyor.

BURS, ÖĞRENİM KREDİSİ VE KATKI KREDİSİ ARASINDAKİ FARK

T.C. vatandaşı yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır. Öğrenim Kredisi, Yüksek öğrenim gören T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır. Katkı Kredisi ise yüksek öğretim kurumlarında bir öğrenci için cari hizmet ödeneği karşılığı Bakanlar Kurulunca tespit edilen miktarın Devlet katkısı dışında kalan ve borçlanma karşılığı Kurumca öğrenci adına öğretim kurumu hesabına ödenen paradır.

BURS VE KREDİ HANGİ DURUMLARDA KESİLİYOR?

Öğrenim kredisi kesilme sebepleri:

Öğretim kurumundan ayrılması, çıkarılması veya geçici olarak uzaklaştırılması,

Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma,Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmemesi,

Haberin Devamı

Öğretim kurumunu değiştirmesi esnasında, eski okulunda bir yıldan fazla başarısız olması yada öğretimine bir yıl ara vermesi,

Öğretim kurumunun kapatılması,

Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alması,

Asgari ücret düzeyinde devamlı gelirle çalışması,

Kesin hükümle mahkum olması.