Gündem KYK burs ve yurt başvuruları ne zaman başlayacak? Üniversite kayıtları ne zaman?

KYK burs ve yurt başvuruları ne zaman başlayacak? Üniversite kayıtları ne zaman?

Paylaş
KYK burs ve yurt başvuruları ne zaman başlayacak? Üniversite kayıtları ne zaman?

YKS tercih sonuçları önceki gece açıklandı. Kimileri istediği üniversiteye yerleşemezken kimileri de büyük bir mutluluk yaşadı. Tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte KYK burs ve yurt başvuruları tarihi merak konusu oldu. Devletten kredi alacak olan ve yurtlarından yararlanmak isteyen yüz binler 'KYK burs ve yurt başvuruları ne zaman başlıyor?' sorusunu soruyor.

KYK burs ve yurt başvuruları ne zaman başlayacak? Bu soru YKS tercih sonuçlarının geçen gün açıklanmasıyla birlikte en çok aratılan konu oldu. 3 Eylül'de başlayacak olan üniversite kayıtlarıyla birlikte KYK burs ve yurt başvuruları gündeme oturdu. İşte detaylar...

Haberin Devamı

KYK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

KYK yurt başvuruları için Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu'dan açıklama geldi. Aksu, "Yeni dönemde yurtlarımızın büyük bir çoğunluğunu üniversitelerimizin kampüsleri içine inşa ediyoruz. Bu, öğrencilerimiz açısından önem arz ediyor. 3 Eylül'de üniversite kayıtları başlayacak, aynı gün bizim de yurt müracaatlarımız başlayacak. Müracaatların ardından bir hafta gibi kısa bir sürede gerekli araştırmaları yaptıktan sonra öğrencilerimizi yurtlarımıza yerleştireceğiz." diye konuştu.

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

KYK burs başvurularıyla ilgili henüz KYK'den resmi bir açıklama yok. Geçen yıl burs ve kredi başvuruları 16 Ekim'de başlamıştı. Bu yıl da başvuruların aynı dönemde başlaması bekleniyor.

Haberin Devamı

ÇALIŞAN ÖĞRENCİNİN BURS VE KREDİSİ KESİLMEYECEK

Resmi Gazete'de yer alan düzenlemeye göre, öğrencilere burs ve kredi tahsis sürecinde bazı değişiklikler yapıldı. Bu değişikliklerin içerisinde, herhangi başka bir kurumdan burs alan ve asgari ücretle çalışan öğrencilerin burslarının kesilmeyeceğine dair detaylar da yer aldı. İşte, o değişiklik;

MADDE 1 – 18/1/1997 tarihli ve 22881 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliğinin 16 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Madde 16 – İlk defa kredi almak için müracaatta bulunan öğrencilerin durumları değerlendirilir. Değerlendirme sonucunda kredi tahsis edilenlerin listeleri Kurum sisteminde ilan edilir.

Öğrenci, listelerde miktarı belirtilen taahhütname ile istenen diğer belgeleri, süresi içerisinde Kuruma verdiği takdirde kredi almaya hak kazanır.

Kurumdan burs almakta iken, Kurum Yönetim Kurulu tarafından belirlenen başarı kıstasına göre başarısızlığı tespit edilen ve bursu kesilen öğrencilere bursun kesildiği tarihten itibaren bu Yönetmelik hükümlerine göre öğrenim kredisi verilir. Ancak, öğrenci öğrenim kredisini almak istememesi halinde bu durumu bir dilekçe ile Kuruma bildirir.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 29 uncu maddesi yürürlükten kaldırılmıştır. (Madde 29 — Kredi alan öğrencilerden; kredi almaya başladıktan sonra burs aldıkları veya en az asgari ücret düzeyinde bir gelirle sürekli çalıştıkları tespit edilenlerin kredileri kesilir. )

Haberin Devamı

MADDE 3 – Bu Yönetmelik 1/10/2017 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü yürütür.