Gündem KYK bursları ne zaman yatacak? Burs ücretleri ne kadar?

KYK bursları ne zaman yatacak? Burs ücretleri ne kadar?

Paylaş
KYK bursları ne zaman yatacak? Burs ücretleri ne kadar?

KYK burs sonuçlarının 13 Kasım'da ilan edilmesiyle birlikte burs almaya hak kazananlar "KYK bursları ne zaman yatacak?" sorusuna ağırlık verdi. Öte yandan burs ücretlerinin ne kadar olduğu da araştırılan bir başka konu...

KYK burs sonuçları tam da tahmin edildiği gibi 13 Kasım'da ilan edildi. Bu tarihten itibaren günbegün araştırılan konu burs ücretlerinin ne zaman yatacağıydı. Burs almaya hak kazananlar şimdi tam tarihi merak ederken bir yandan da burs ücretlerinin ne kadar olduğunu sorguluyor.

Haberin Devamı

KYK BURSLARI NE ZAMAN YATACAK?

KYK'dan burs ya da kredi almaya hak kazanan öğrencilerin paralarını almaları için öncelikle taahhütnamelerini onaylamaları gerekiyor. Taahhütnamesini onaylayan öğrencilere 2018-2019 eğitim öğretim yılı başı olan ekim ayından itibaren ödeme yapılacak. Taahhütnamesini onaylamayan öğrencilere ödeme yapılmayacak. Burs/krediler Ocak 2019 yılından itibaren ödenmeye başlanacak.

BURS MİKTARI 500 TL OLDU

Burs/kredi Ocak 2018’den bu yana lisans öğrencilerine aylık 470, yüksek lisans öğrencilerine 940, doktora öğrencilerine de 1410 lira olarak ödeniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz ay Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde öğrencilere müjdeyi vermiş ve burs/kredi miktarını önümüzdeki yıl itibarıyla lisansta 500, yüksek lisansta 1000, doktorada da 1500 liraya yükseltme kararı aldıklarını açıklamıştı.

Haberin Devamı