Gündem KYK yurt başvurusu nasıl yapılır? Burs başvurusu ne zaman başlıyor?

KYK yurt başvurusu nasıl yapılır? Burs başvurusu ne zaman başlıyor?

Paylaş
KYK yurt başvurusu nasıl yapılır? Burs başvurusu ne zaman başlıyor?

KYK burs başvurusu için henüz net bir tarih verilmezken yurt başvurusu ise 3 Eylül günü başladı. Bu andan itibaren üniversite öğrencilerinin aklındaki soru 'KYK yurt başvurusu nasıl yapılır?' oldu.

KYK yurt başvuruları 3 Eylül 2018 Pazartesi günü başlarken 10 Eylül Pazartesi günü sona erecek. Başvurular e-Devlet üzerinden alınırken alınırken üniversite öğrencileri 'KYK yurt başvuruları nasıl yapılır' sorusuna yanıt arıyor. Öte yandan yüz binlerce öğrencinin aklındaki diğer soru ise: KYK burs başvurusu ne zaman başlayacak?

Haberin Devamı

KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK yurt başvurusu e-Devlet üzerinden 10 Eylül Pazartesi gününe kadar yapılacak. Adaylar her bir satırı dikkatlice okuyup ona göre müracaat yapmak zorunda...

2018/2019 Eğitim Öğretim Yılı ÖSYM ilk yerleştirme ve arasınıf yurt başvuruları için tıklayınız

KYK YURT BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

KYK burs başvurularıyla ilgili henüz KYK'den resmi bir açıklama yok. Geçen yıl burs ve kredi başvuruları 16 Ekim'de başlamıştı. Bu yıl da başvuruların aynı dönemde başlaması bekleniyor.

GENÇLİK BE SPOR BAKANI'NDAN YURT ÜCRETLERİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu yurt ücretleriyle ilgili müjdeli haberi verdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, üniversite hayatına bu yıl başlayacak gençleri selamlayarak, "Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğümüz, ülkemizin her şehrinde tüm hazırlıklarını yaptı ve yeni heyecanla öğrencilerimizi bekliyor. Gençlerimizin huzuru, güveni, mutluluğu bizim en büyük önceliğimiz. Çabamız ülkemizin bütün imkanları ve kaynaklarıyla onları en iyi şekilde geleceğe hazırlamak. Huzuru, güveni, mutluluğu esas alan Bakanlığımızın yurtları, gençlerimizin evi, yurdu, yuvası. Başımızın tacı olan gençlerimiz için her türlü fedakarlığa hazırız." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ZAM YAPILMAYACAK

Bu bağlamda Bakanlığa bağlı yurtlarda kalacak yaklaşık 700 bin üniversiteli gence ve ailelerine önemli bir müjdeleri olduğunun altını çizen Bakan Kasapoğlu, şunları kaydetti:

"Evet bu sene Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğümüze bağlı yurtlarımızda ücretlerde herhangi bir zam yapmayacağız. Oluşturulmak istenen ekonomik baskılara karşı direncimizi ve gücümüzü ortaya koymak adına yurt ücretlerine zam yapmama kararı aldık, bunu da ekonomik baskılara karşı anlamlı bir duruş olarak görüyoruz. Gençlerimize ve yurtlarımıza dair destekleri ve ücret politikasındaki bu karardaki katkıları nedeniyle Saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza gençliğimiz ve Bakanlığımız adına şükranlarımı sunuyorum."

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

Haberin Devamı

KYK aylık yurt ücreti 168 TL. Ancak standardı yüksek, özel nitelikli yurtların aylık ücreti 180-285 TL arasında değişiyor.. KKTC’de bulunan yurtların ise aylık ücreti 300 TL.