Gündem KYK yurt sonuçları sorgulama! Burs başvuruları ne zaman başlıyor?

KYK yurt sonuçları sorgulama! Burs başvuruları ne zaman başlıyor?

Paylaş
KYK yurt sonuçları sorgulama! Burs başvuruları ne zaman başlıyor?

KYK yurt sonuçları büyük bir sürprizle dün akşam saatlerinde açıklandı. Yurt sonuçları https://sonuc.kyk.gov.tr adresinden duyurulurken, on binlerce üniversite öğrencisi sonucu öğrenmek için birbirleriyle yarıştı. Yurt sonuçları sorgulaması için tıklayınız.

KYK yurt başvuruları 3-10 Eylül tarihleri arasında gerçekleşti. Özellikle üniversiteye yeni kayıt olanlar bu fırsattan yararlanmak için başvurularını bir an önce tamamladı. Bu saatten sonra gözler KYK'ye çevrildi ve "Yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusunu sormaya başlamıştı. Herkes gelecek haftaya yoğunlaşırken KYK hızlı davranıp sonuçları 2 gün içinde açıkladı. Dün akşam saatlerinde yapılan "KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı" duyurusu sonrası on binlerce kişi siteye akın etti.

Haberin Devamı

KYK YURT YERLEŞTİRME SONUÇLARI SORGULAMA

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne bağlı yurtlarda kalan binlerce öğrenci için önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kasapoğlu, üniversite hayatına bu yıl başlayacak gençleri selamlayarak, "Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğümüz, ülkemizin her şehrinde tüm hazırlıklarını yaptı ve yeni heyecanla öğrencilerimizi bekliyor. Gençlerimizin huzuru, güveni, mutluluğu bizim en büyük önceliğimiz. Çabamız ülkemizin bütün imkanları ve kaynaklarıyla onları en iyi şekilde geleceğe hazırlamak. Huzuru, güveni, mutluluğu esas alan Bakanlığımızın yurtları, gençlerimizin evi, yurdu, yuvası. Başımızın tacı olan gençlerimiz için her türlü fedakarlığa hazırız" dedi.

Haberin Devamı

Bu bağlamda Bakanlığa bağlı yurtlarda kalacak yaklaşık 700 bin üniversiteli gence ve ailelerine önemli bir müjdeleri olduğunun altını çizen Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Evet bu sene Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğümüze bağlı yurtlarımızda ücretlerde herhangi bir zam yapmayacağız. Oluşturulmak istenen ekonomik baskılara karşı direncimizi ve gücümüzü ortaya koymak adına yurt ücretlerine zam yapmama kararı aldık, bunu da ekonomik baskılara karşı anlamlı bir duruş olarak görüyoruz. Gençlerimize ve yurtlarımıza dair destekleri ve ücret politikasındaki bu karardaki katkıları nedeniyle Saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza gençliğimiz ve Bakanlığımız adına şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Buna göre; aylık yurt yatak ücreti 150 TL olarak belirlenmiştir. Standardı yüksek, özel nitelikli yurtların aylık ücreti ise 160-265 TL arasındadır.