Spor LA Clippers'a sponsor şoku!

LA Clippers'a sponsor şoku!

Paylaş
LA Clippers'a sponsor şoku!

Los Angeles Clippers'ın sahibine ait olduğu iddia edilen ve ırkçı söylemler içeren ses kaydının yayınlanmasının ardından tepkiler devam ederken, takımın sponsorları art arda yaptıkları açıklamalarla ilişkilerine son verdiklerini duyurdu

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Los Angeles Clippers’ın ırkçı söylemlerde bulunduğu iddia edilen sahibine sponsorlar da tepki gösterdi ve ilişkilerine son verdiklerini duyurdu.

LA Clippers’ın finansal destekçileri, takımla bağlarını kopardıklarını ilan ederken, Clippers’ın sponsorlarından AQUAHydrate sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, NBA’in başlattığı soruşturma tamamlanana dek Clippers’la ilişkisini askıya aldığını belirtti.

Takımın bir diğer önemli finans kaynağı CarMax, yaptığı yazılı açıklamada, Donald Sterling’e ait olduğu iddia edilen ırçılık içeren sözlerin asla kabul edilebilir bir yanı olmadığını, şirket olarak bireylere bakış açılarının kasette geçen sözlerle çatıştığını ve 9 yıldır sorunsuz devam eden sponsorluklarına üzülerek nokta koyduklarını duyurdu. Carmax ve AQUAHydrate dışında takımla ilişkisini durduran diğer sponsor firmalar arasında Amerika’nın en büyük sigorta şirketlerinden State Farm Insurance, Kia Motors America, Virgin America, Diddy’s ve Red Bull da bulunuyor.

Magic Johnson Clippers’ı almak istiyor

Yahoo Sports’un, Magic Johnson’a yakın bir kaynağa dayanarak yaptığı habere göre, NBA’in efsane oyuncusu, satışa sunulması halinde Clippers’ı almayı planlıyor. İsmi verilmeyen kaynak Yahoo Sports’a yaptığı açıklamada, "Magic kesinlikle bu konuda ciddi ve ilgileniyor" ifadesini kullandı. Johnson halihazırda, Guggenheim Partners ortaklığında 2012 yılında satın alınan ve dünya sıralamasında oyuncularına en çok kazandıran ilk üç takımdan biri olma özelliği taşıyan LA Dodgers’ın sahipleri arasında yer alıyor. ABD’yi sarsan kaset skandalının yankıları devam ederken, NBA’in konuya ilişkin bugün New York’ta yapacağını duyurduğu basın toplantısı merakla bekleniyor.

AA

Haberin Devamı